avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale bilete la ordin - nu stiu ce sa ma fac!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

bilete la ordin - nu stiu ce sa ma fac!

1. am un bilet la ordin care a fost introdus dupa perioada scadenta si a fost refuzat.mai mult decat atat pe el scria BO lasat garantie si ca Plata se face prin compensare. Pot sa-l investesc si sa-l execut ulterior? instanta mi-l va respinge? O sa [pot face executarea sau deb. o sa-mi opuna mentiunile de pe BO?
2. am un alt BO unde la emitent apare soc. X iar la girant soc. Ycare gireaza BO catre noi . Cu aceasta am relatii comerciale si aceasta din urma nu mi-a platit marfa. Cand investesc BO ma indrept impotriva lui X sau Y? Aveti un model de cerere in ac caz?
VA MULTUMESC MULT
ANDREI
Cel mai recent răspuns: LexLuthor , utilizator 10:10, 12 Martie 2005
Chiar daca ai depus la incasare B.O. dupa depasirea termenului, acesta isi pastreaza calitatea de titlu executoriu, urmand ca instanta o va investeasca cu formula executorie.
Mentiunile de pe B.O. pot constitui un temei pentru debitor pentru formula opozitie la executare, invocand exceptii privind raportul juridic cauzal. Tu oricum nu ai ce face, investeste B.O., dupa care vei vedea ce face debitorul si vei actiona in consecinta.
Dup a ce ai investit B.O. te poti indrepta atat impotriva emitentului cat si impotriva girantului. Insa, avand in vedere ca nu cunosti raportul juridic dintre tragator si benificiar (adica girantul tau), pentru a evita unele opozitii care ar lungi executarea, cat si din ratiuni de echitate, ar fi bine sa te indrepti numai impotriva girantului tau, cu atat mai mult daca patrimoniul sau este indestulator pentru tine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin girat, refuzat la plata oana_i oana_i Buna ziua! Am urmatoarea speta: sc A emite catre sc B un Bilet la Ordin scadent la data de 25.09.2008, sc B girează acest BO lui SC C, iar aceasta il ... (vezi toată discuția)
Executare silita sau actiune(cambiala) bilet la ordin; lipsa protest. ytip ytip Buna ziua. Am un bilet la ordin cu data scadenta 17.08.2009; este refuzat la plata de catre Banca din lipsa totala de disponibil in data de 14.08.2009. Are si ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin girat - o problema ciudata! leovigild leovigild Salut tuturor! Problema mea e urmatoarea: firma [b]\"x\"[/b] emite un BO stipulat la scadenta catre firma[b] \"y\"[/b], care il gireaza catre firma ... (vezi toată discuția)