Va va supun atentiei urmatoarea situatie :
La un cabinet medical programul de lucru este organizat in doua schimburi de luni-vineri a cate 8 ore iar sambata si duminica 6 ore .
In contractul de munca este stipulate acest lucru , pentru lucrul in zilele de weekend salariatul beneficiaza de un spor la salariu de 5% .
Zilele de repaus acordate sunt cate doua zile consecutiv .
Contractul de munca prevede norma de 8h/zi ; 40 ore/saptamana
Avand in vedere ca metinand succesiunea de 5 zile lucrate urmate de doua zile de repaus , sunt situatii in luna in care numarul de zile lucrate depaseste numarul de zile lucratoare in luna , sau poate fi invers ca numraul de zile lucrate sa fie mai mic decat numarul de zile lucratoare in luna;
Intrebare : In aceasta situatie cum se calculeaza salariul , raportat la zilele lucratoare sau efectiv lucrate ? avand in vedere ca de cele mai multe ori acestea nu coincide
Daca plata se face la numarul de zile lucratoare din luna ( si nu lucrate efectiv ) atunci cum se poate pune in accord condica de prezenta cu pontajul si statul de plata?
Sunt situatii in care , salariatii isi aranjeaza intre ei turele astfel incat sa aiba doua week ?uri pe luna alaturate liber , motiv pentru care succesiunea 5 zile lucrate urmate de doua zile de repaus nu este respectata, este corect ? putem fi sanctionati de ITM pentru asta ?
A anuntat in august 2016 pe presedintele blocului ,urmand ca in zilele urmatoare sa constate impreuna defectiunea,lucru care nu sa intamplat.A venit in februarie 2017 cu documente din august 2016,comitetul nu a fost de acord pentru ca pe facturile respective erau mai multe pozitii,dar nu toate pentru reparat teava comuna.(factura era pe numele proprietarului)Acum a venit cu o factura din februarie 2017 tot pe numele proprietarului.Deci constatarea sa facut numai da catre proprietarul apartamentului.Totodata la teava comuna a facut modificare ,vas wc suspendat, fata de cum era (pe pardoseala)
Buna dimineata,
As vrea si eu sa stiu daca :matusa mea ,care are grad de handicap grav,(ambele picioare amputate)cod handicap 1,fara asistent personal din 2008 , suma aferenta acestui grad primind-o prin casa de pensii ,odata cu pensia de invaliditate, poate sa opteze pentru insotitor,si daca da ce pasi trebuiesc urmati.Valabilitatea acestui certificat este nerevizuibil.Nu se mai poate descurca fara ajutorul copiilor,si ar vrea ca fata ei sa ii fie inotitor.
Multumesc.
Buna ziua,
As vrea sa stiu daca se poate modifica un act aditional la un contract de inchiriere
Am un spatiu inchiriat si in luna august 2015 mi sa modificat pretul chiriei,actul aditional are o perioada de 36 luni.Acum vrea sa modifice din nou pretul.Perioada din actul aditional(01.09.2015 -31.08.2018)nu are nici o relevanta.
Va multumesc
Buna ziua,
Sunt nascuta in iunie 1960 si pot sa ma pensionez anticipat incepand cu martie 2017.
As vrea sa stiu,cand imi depun dosarul mai pot veni la serviciu?