Da acum se vrea suspendarea contractului de munca. Dar intrebarea este daca in aceasta perioada el se poate angaja in alta parte. si daca da trebuie vreo dovada a suspendarii sau ceva prin care el se poate angaja cu acte in regula?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Un baiat este angajat ca agent vanzari. Recent a ramas fara permis pentru o perioada de cateva luni iar angajatorul vrea sa ii suspende contractul de munca. Va rog sa imi spuneti cum poate benficia de somaj (sau mai bine zis daca poate beneficia) sau daca se poate angaja in alta parte. Daca nu poate beneficia de somaj ce poate face sa beneficieze fara sa isi dea demisia pentru ca am inteles ca atunci cand iti dai demisia nu poti intra in somaj.
Multumesc.
Am un prieten care a ramas fara permis de conducere pentru o perioada de 3 luni. El este angajat la o firma avand functia de agent vanzari dar asta nu inseamna ca in permanenta conduce autovehiculul firmei, din contra, face incasari, cara tone de marfa, repara diverse aparate etc.
Angajatorul incearca de cateva luni sa il faca sa plece singur, sa isi dea demisia, cateva luni la rand la penalizat cu cate 100 lei la salariu din diverse motive aparent banale. Cand a aflat ca a ramas fara carnet de conducere l-a amenintat ca daca nu rezolva aceasta problema il baga in concediu fara plata pe motiv ca nu are ce face cu el (in conditiile in care colegii lui cand au avut aceesi problema nu le-a zis nimic), il ameninta ca ii desfiinteaza postul (numai ca 3 sferturi dintre angajati au aceasta functie trecuta in cartea de munca) iar acum vrea sa il puna sa ii zugraveasca un apartament din acelasi motiv ca nu are ce face cu el. COnsider ca este bataie de joc dar legal are voie sa faca asa ceva? sa il plimbe de colo colo si sa il ameninte? Spune ca o sa faca restructurari si cu siguranta el va fi primul care va pleca. Firma nu are probleme de faliment sau adevarate motive pt a face restructurari. Cum as putea sa il ajut? sau ce ar putea face sa scape de aceasta problema in afara de a-si da demisia.
Scuzati-ma va rog ca am trecut numele firmelor. Dosar din data 12.08.2013. Si in data de 19.08.2013 a ajuns aceasta cerere de poprire la serviciu. Executorul a trimis-o in baza unei adrese trimise la aceasta instanta in data de 15.04.2013.
Am reusit sa aflu mai multe informatii. In februarie 2010 am facut un acord cu cei de la banca pentru plata descoperirii de card, o esalonare a platilor. De atunci nu am mai platit. Intre timp cei de la [] au vandut datoria catre firma de recuperari [], au cerut 2000 lei urmand ca cei de la [] sa scoata cat pot (acestea au fost cuvintele doamnei de la banca care mi-a explicat acest aspect), de aceea ei imi cer aceasta suma. Cu banca am terminat , nu mai figurez in nicio evidenta de-a lor. In acesti 3 ani conform dosarului primit de la [] exista un singur talon de trimitere prin posta a unui plic care nu are semnatura mea si atat. Eu nu am primit absolut nimic de la ei in acesti 3 ani si am vazut ca pe titlul de executare scrie ca procesul a avut loc fara convocarea partilor si scrie fara cale de atac. Daca incerc totusi anularea popririi pe salariu oare am vreo sansa de castig? Ma refer sa nu imi opreasca din salariu pentru ca din 700 lei + 1 copil in intretinere sa imi opreasca ei 1/3 e cam greu. Este cazul sa discut cu cei de la [] sa cer anularea acuzatiei si sa semnez un acord cu ei? Sau am vreo sansa sa scap definitiv fara sa platesc? .... Orice solutie este bine venita.
Nu exista niciun contract. ACum mai bine de 3 ani angajatorul mi-a facut card la brd pentru virarea salariului. Am facut un avans de 3 salarii pe acel card si nu mi-au dat nimic la mana si nu am semnat absolut nimic.
Acum 3 ani am avut o descoperire de card la[][pe care nu am mai achitat-o. In tot acest timp nu am primit nimic de la ei sau de la vreo firma de recuperare creante. Nu am fost instiintat sau somat iar acum am primit instiintare de executare silita cu oprire pe salariu direct la firma la care lucrez de la o companie de recuperare []. Eu aveam datorie la ][ de 3500 lei iar ei ma pun sa platesc 7780 lei si mentioneaza ca nu am drept de atac. Se poate face asa ceva? Chiar nu am cum sa fac recurs? Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi si solutii. Va multumesc. X-(