avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Activitate niculina_paduraru

Activitate niculina_paduraru

Răspuns la discuția DEPUNERE DOSAR ACCIDENT DE MUNCA
Buna ziua,
Am urmarit subiectul acesta pe forum, dar nici unul din raspunsuri nu se potriveste cu speta mea.
De aceea, va rog sa ma ajutati cu anumite lamuriri pentru situatia urmatoare:
O colega de serviciu a suferit in dec. 2012 un accident de traseu pe drumul spre casa, la coborarea din autobuz, in urma caruia si-a fracturat piciorul, fiind si la ora actuala in concediu medical. Angajatorul a constituit comisia de cercetare, din procesul verbal reiesind faptul ca din dovezile existente la dosar nu poate fi considerat accident de munca.
Ulterior, doamna accidentata contesta procesul verbal iar ITM anunta angajatorul ca trebuie sa cerceteze din nou accidentul intrucat au aparut "elemente noi".
Conducatorul entitatii emite o noua decizie de comisie, formata din alti membri pentru a cerceta accidentul iar din aceasta comisie fac parte si eu, alaturi de alti 2 colegi, niciunul dintre noi neavand atributii ssm.
As dori sa stiu daca noua comisie este legal constituita si daca cercetarea nu ar fi trebuit reluata de aceeasi comisie, din care facea parte si responsabilul ssm al unitatii.
Din norme reiese ca, daca angajatorul nu are personal specializat, ar trebui sa recurga la servicii prestate de terti pentru cercetarea accidentului.
Stie cineva daca exista vreo alta modalitate legala (in afara de contractul individual de munca), de a remunera activitatea presedintelui asociatiei de proprietari? Daca nu exista alta, la ce cod de ocupatie din COR trebuie incadrat, avand in vedere ca nu are studii corespunzatoare?
Stie cineva, s-a modificat salariul minim in 2010?
Răspuns la discuția S-au modificat conturile IBAN?
Asa am facut, doar nu e prima oara cand le fac, dar nu eu merg la banca iar patronul nu intelege termenii specifici; mi-a zis ca au venit inapoi pentru ca nu a fost bun contul. o sa verific
Stie cineva daca s-au modificat de la 01 ian 2009 conturile IBAN? Mi s-au intors 2 OP-uri, cele catre bugetul statului si respectiv asig sociale pe motiv ca nu mai sunt valabile conturile. Eu am luat de pe mfinante.ro ultima varianta a programului de generare a op-urilor, versiunea 1.0.2.5./2008 si sunt aceleasi.
Ajutati-ma daca stiti altceva
Eu lucrez in invatamant iar secretara scolii nu vrea sa acorde trecerea la alta transa de vechime sau de salarizare decat daca angajatul depune cerere. Cu alte cuvinte, chiar si personalul de intretinere si ingrijire trebuie sa stie cand are dreptul la incadrarea intr-o alta transa de vechime sau salarizare? Multor colegi li s-a intamplat sa nu primeasca luni de zile sporul corespunzator.
Spuneam intr-un alt subiect ca mi s-a gresit incadrarea in transa de vechime corespunzatoare (lucrez in invatamant). Multumesc pentru raspunsuri, intr-adevar nu mai pot solicita diferentele respective decat pe 3 ani in urma. Insa as vrea sa stiu, daca se pot corecta inregistrarile in cartea de munca pe toti cei 9 ani si cum, mai ales ca de curand cartile de munca au fost duse la scanat .
Sunt profesoara in invatamantul preuniversitar si am constatat in urma cu 5 luni ca mi s-a gresit incadrarea in transa de vechime corespuzatoare, in vederea stabilirii drepturilor salariale in urma cu 9 ani, cand m-am mutat la aceasta scoala. Am depus o adresa la Inspectoratul Scolar si am primit raspuns favorabil, dar am auzit ca nu pot beneficia de plata diferentelor din urma decat pentru 3 ani. Ce demersuri ar trebui sa fac si unde pentru a primi sumele pentru toti cei 9 ani?
Răspuns la discuția PFA plata CAS
Nu era vorba despre scadenta platii CAS, ci de declaratia de CAS - lunar. Intr-adevar, microintreprinderile platesc trimestrial darile catre stat.
Si eu vreau sa stiu mai multe despre acest subiect. Va rog spuneti-mi si mie in ce act normativ apar modificarile referitor la obligarea la plata CAS a PFA si AF. Eu sunt salariat, deci sunt asigurat la CAS, insa as vrea sa-mi infiintez o PFA sau AF.