avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata diferente salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata diferente salariale

Sunt profesoara in invatamantul preuniversitar si am constatat in urma cu 5 luni ca mi s-a gresit incadrarea in transa de vechime corespuzatoare, in vederea stabilirii drepturilor salariale in urma cu 9 ani, cand m-am mutat la aceasta scoala. Am depus o adresa la Inspectoratul Scolar si am primit raspuns favorabil, dar am auzit ca nu pot beneficia de plata diferentelor din urma decat pentru 3 ani. Ce demersuri ar trebui sa fac si unde pentru a primi sumele pentru toti cei 9 ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:51, 18 Iunie 2008
Nu ati putea decit sa va plingeti penal pentru abuz in serviciu impotriva persoanei care nu a facut incadrarea corespunzatoare si sa va constituiti parte civila cu suma neincasata, insa si in cazul raspunderii penale, se pune problema prescriptiei ca si in cazul raspunderii civile.
niculina_paduraru a scris:

Sunt profesoara in invatamantul preuniversitar si am constatat in urma cu 5 luni ca mi s-a gresit incadrarea in transa de vechime corespuzatoare, in vederea stabilirii drepturilor salariale in urma cu 9 ani, cand m-am mutat la aceasta scoala. Am depus o adresa la Inspectoratul Scolar si am primit raspuns favorabil, dar am auzit ca nu pot beneficia de plata diferentelor din urma decat pentru 3 ani. Ce demersuri ar trebui sa fac si unde pentru a primi sumele pentru toti cei 9 ani?

Aveti doua posibilitati:
1. Pe cale amiabila, printr-o sesizare adresata Inspectoratului scolar judetean de care apartineti, sa solicitati plata sumelor restante.
2. Printr-o actiune in instanta. Cererea se adreseaza instantei în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune.

Prin urmare, veti beneficia doar pentru ultimii 3 ani de drepturile salariale restante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime in invatamant enis enis Sint profesor, am predat 9 ani fara intrerupere, apoi am intrat in concediu pt cresterea copilului, 2 ani. La 1 iunie am revenit la serviciu. Dupa cate stiu ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata delioaraeu delioaraeu Buna ziua! Sunt profesor in preuniversitar, cu definitivatul luat in 2016, am o vechime de 25 de ani in invatamant (9 ani in preuniversitar si 16 in ... (vezi toată discuția)
Recuperare diferente salariale ancaranete79 ancaranete79 Buna seara, Sunt cadru didactic si am descoperit o greseala la salariu. Ma incadrez la transa de vechime in invatamant14-18 ani , iar in munca ar fi trebuit ... (vezi toată discuția)