avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor vechime in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor vechime in invatamant

Sint profesor, am predat 9 ani fara intrerupere, apoi am intrat in concediu pt cresterea copilului, 2 ani. La 1 iunie am revenit la serviciu. Dupa cate stiu eu, cic se considera vechime neintrerupta in munca, deci 9+2=11 ani in invatamant. Secretara de la scoala sustine ca intru in grila de salarizare 10-14 ani, dar ca NU BENEFICIEZ de sporul de vechime de 15% acum, ci la pensie. Asa este?????? Am discutat si cu alte mamici profesoare in situatia mea, dar toate primesc acest spor, numai eu nu.
Am sau nu am dreptul acum la acest spor?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: enis , utilizator 20:37, 12 Iunie 2008
Potrivit art.18 alin.7 din OUG nr.148/2005, perioada de concediu pentru crestere si ingrijire copil este considerata vechime in munca şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta. Prin urmare, beneficiati de sporul de vechime de 15 %.
Va multumesc frumos. O sa le arat articolul din legea respectiva, dar sint sigura ca secretara nu va accepta; cica vrea sa vada "scris negru pe alb" ca beneficiez ACUM de acest spor. In cazul in care refuza, ce pasi trebuie sa urmez?
Aveti urmatoarele posibilitati :
1. Sa va adresati conducerii Inspectoratului Scolar judetean de care apartineti.
sau
2. Sa va adresati Inspectiei Muncii - Inspectoratului Teritorial de Munca din judet.
Va multumesc inca o data.
Mai am o nelamurire. Daca doresc sa lucrez cu jumatate de norma cf art. 25 din contr. colectiv pe ramura de invatamant, beneficiez de sporul de vechime de 15%? Ca eu asta inteleg. Beneficiez si de concediu de odihna integral, adica de TOATE cele 62 zile lucratoare?
Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
Asadar, beneficiati de sporul de vechime si de zilele de CO

Alte discuții în legătură

Revenire din ccc floryyy20042003 floryyy20042003 Buna ziua Incepand cu 02.02. 2012 se termina cei 2 ani de CCC intrebarea mea ar fii urmatoarea: Primul salariu pe care il voi primi cum se va calcula??? eu ... (vezi toată discuția)
Spor de solidaritate/fidelitate platonflorin platonflorin La 1 sept. 2012 voi avea 14 ani vechime in invatamant. Din acestia 4 ani am stat in C.C (crestere copii), au ramas 10 ani. La 1 sept. 2012 voi beneficia de ... (vezi toată discuția)
Somajul intrerupe vechimea la sporul de fidelitate? elidiab elidiab Eu am lucrat in inavatamant, profesor suplinitor, acum sunt in CIC. In 1 aprilie treb sa ma introc la munca, dar in invatamant acum nu sunt posturi ... (vezi toată discuția)