avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somajul intrerupe vechimea la sporul de fidelitate?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somajul intrerupe vechimea la sporul de fidelitate?

Eu am lucrat in inavatamant, profesor suplinitor, acum sunt in CIC. In 1 aprilie treb sa ma introc la munca, dar in invatamant acum nu sunt posturi disponibile, desi vorbisem din toamna la inspectorat si mi s-a spus ca nu va fi o problema. Singura mea posibilitate acum ar fi sa intru in somaj. In invatamant se acorda un spor de 10 % pentru 10 ani neintrerupti in invatamant, din care eu acumulasem 9 ani si cateva luni. Vreau sa va intreb daca somajul mi-ar anula perioada acumulata pana acum? Stiu ca CIC, nu se aduna la vechime, dar nici nu imi anuleaza perioada acumulata, ci s-ar acumula in continuare. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 23 Martie 2015
1. Perioada de somaj indemnizat nu este vechime in munca dar este stagiu de cotizare la pensie si sanatate, contributiile fiind platite de Agentria de Somaj.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 22
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5, art.6, art. 9 alin. (4) și (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public și a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare

(2) Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) și art. 6 constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

@ elidiab

1. Perioada de somaj intrerupe perioada eligibila pentru care se poate acorda sporul de fidelitate.

2. Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la catedra, respectiv perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant, nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de fidelitate camitica camitica Buna ziua, Lucrez in invatamant si va rog sa-mi spuneti daca concediul de ingrijire copil se considera vechime efectiva in invatamant pentru acordarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil in invatamant edalap edalap Buna ziua. Perioada de concediu crestere copil se considera vechime in invatamant? Pot beneficia de spor de vechime incluzand anii de concediu? (vezi toată discuția)
Spor vechime in invatamant free2say free2say Sunt profesor in invatamantul prescolar.Lucrez la catedra din septembrie 1999,astfel incat in septembrie 2013 am intrat in transa de vechime 14-18 ... (vezi toată discuția)