avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Spor vechime in invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Spor vechime in invatamant

Sunt profesor in invatamantul prescolar.Lucrez la catedra din septembrie 1999,astfel incat in septembrie 2013 am intrat in transa de vechime 14-18 ani.Mentionez ca in perioada octombrie 2006-ianuarie 2011am beneficiat de CIC pt cei 2 copii .
Ma asteptam la o majorare de salariu incepand cu septembrie 2013 de vreme ce am intrat intr-o alta transa de vechime.Intreband-o pe secretara de ce nu mi-a majorat salariul,aceasta mi-a spus ca CIC (conc.ingr.copil)nu se calculeaza ca fiind vechime la catedra.Va rog sa-mi scrieti parerea d-voastra asupra acestui lucru.Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 12 Ianuarie 2014
Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la catedra, respectiv perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant, nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.


De la 20.01.2007 , perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta.

De la 01.01.2012, perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire transa incadrare invatamant si acordare spor stabilitate  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am tot gasit subiecte despre incadrarea celor cu vechime de peste 10 ani in invatamant si implicit acordarea sporului de fidelitate. Am inteles ca pana la ... (vezi toată discuția)
Vechime in invatamant alina_34 alina_34 Buna ziua. Am si eu o nelamurire la care nu am gasit raspuns. Din 1 septembrie 2000 lucrez ca profesor in invatamant. Incepand cu data de 14 ianuarie 2013 am ... (vezi toată discuția)
Concediul maternal este adaugat la vechime ? KCJ333 KCJ333 Buna seara, Doresc sa ma ajutati intr-o privinta Sotia a lucrat in invatamant,fiind gravida a terminat perioada contractuala (per.determinata) poi a ... (vezi toată discuția)