avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Stabilire transa incadrare invatamant si acordare spor ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Stabilire transa incadrare invatamant si acordare spor stabilitate

Am tot gasit subiecte despre incadrarea celor cu vechime de peste 10 ani in invatamant si implicit acordarea sporului de fidelitate.
Am inteles ca pana la aparitia legii 63/2011 CIC era luat in calculul celor 10 ani pentru acordarea sporului de stabilitate iar din mai 2011 perioada CIC nu este luata in calcul pentru acordarea acestui spor.
Deci daca o persoana a fost angajata in invatamant la 1 septembrie 2000 si a avut CIC in intervalul 2006-2008, la 1 septembrie 2014 poate fi incadrata la transa 14-18 ani? Sau ramane la transa 10-14 ani?
Cel mai recent răspuns: Loredana Puscasu , 14:21, 17 Septembrie 2014
Legea 63/2011 , Anexa 5 - Metodologie de Calcul al drepturilor salariale care se acorda personalului didactic si personalului didactic auxiliar din invatamant
art.3
...
4. Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la catedra, respectiv perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant, nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sporul de stabilitate se acorda incepand cu transa 10-14 ani
Inainte de mai 2011, cand a aparut Legea 63, CIC era luat in calcul la vechimea in invatamant insa dupa mai 2011 CIC nu mai constituie vechime in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate. Persoana in cauza a fost incadrata la transa 10-14 ani pana la aparitia Legii 63 si nu sunt lamurita, daca ii scad perioada de CIC la stabilirea vechimii in invatamant, si implicit nu o pot trece la alta transa de vechime in inavtamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transa de vechime invatamant minuiza minuiza Buna ziua. Lucrez in invatamant, m-am angajat in sept 2004 ca suplinitor necalificat. In februarie 2005, adica dupa 6 luni, am luat licenta si am fost platita ... (vezi toată discuția)
Sporul de stabilitate in invatamant zoie zoie Lucrez in invatamantul preuniversitar din 1989, dar contractul de munca se incheia la 15 iunie, si la30 iunie etc., fiind angajata pe perioada determinata.In ... (vezi toată discuția)
Incadrare in invatamant gina_p gina_p As dori sa stiu daca pentru transele de incadrare in invatamant se ia in considerare perioada de concediu pentru ingrijirea copilului (vezi toată discuția)