avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Transa de vechime invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Transa de vechime invatamant

Buna ziua.
Lucrez in invatamant, m-am angajat in sept 2004 ca suplinitor necalificat. In februarie 2005, adica dupa 6 luni, am luat licenta si am fost platita ca si calificata. Cand pot trece la transa de vechime 10-14 ani? Acum, in februarie cand se implinesc 10 ani de cand sunt calificata sau trebuia din sept 2014?
In legatura cu sporul de fidelitate sau stabilitate, il pot primi avand in vedere ca am stat in concediu crestere copil 5 luni in anul 2008 si din ian-august 2013? Daca nu, atunci cand il pot primi?
Va multumesc pentru timpul acordat, astept cu interes raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 10 Februarie 2015
1. Din februarie 2015 veti trece la transa de vechime 10-14 ani.

2. Legea nr. 63/2011 privind incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant
Anexa 5 Metodologie de Calculal drepturilor salariale care se acorda personalului didactic si personalului didactic auxiliar din invatamant
Capitolul I Metodologia de calcul al drepturilor salariale care se acorda personalului didactic

art.3 lit.A
....
4. Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la catedra, respectiv perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant, nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de solidaritate/fidelitate platonflorin platonflorin La 1 sept. 2012 voi avea 14 ani vechime in invatamant. Din acestia 4 ani am stat in C.C (crestere copii), au ramas 10 ani. La 1 sept. 2012 voi beneficia de ... (vezi toată discuția)
Stabilire transa incadrare invatamant si acordare spor stabilitate  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am tot gasit subiecte despre incadrarea celor cu vechime de peste 10 ani in invatamant si implicit acordarea sporului de fidelitate. Am inteles ca pana la ... (vezi toată discuția)
Vechime in invatamant alina_34 alina_34 Buna ziua. Am si eu o nelamurire la care nu am gasit raspuns. Din 1 septembrie 2000 lucrez ca profesor in invatamant. Incepand cu data de 14 ianuarie 2013 am ... (vezi toată discuția)