In fapt situatia sta in felul urmator:
Dupa decesul mamei mele tatal meu a hotarat sa imparta bunurile ( prin donatie): casa cu toate bunurile mobile - fratelui meu ( conditia fiind sa se ingrijasca de tata), iar mie un apartament. Fratele meu nu s-a achitat de sarcina intetinerii tatalui.
Dupa un timp tata s-a recasatorit.
Acum tatal a hotariat sa lase fratelui meu ( tot prin donatie) si cabana construita tot inainte de a se recasatorii.
Doresc sa stiu daca pot contesta donatiile si cum se va impartii mostenirea avand in vedere ca tata s-a recasatorit.
Va multumesc
Situatia sta in felul urmator:
Tatal meu, vaduv, a hotarat sa imparta proprietatile, inca din cursul vietii prin donatie catre cei doi copii astfel:
Unul dintre copii primeste, prin donatie, o casa cu toate bunurile existente in ea. Conditia fiind sa intretina parintele pe tot parcursul vietii. Al doilea copil, adica eu, am primit un apartament cu o valoare mult mai mica. Ulterior tatal meu s-a recasatorit.
Acum tatal meu doreste sa doneze fratelui meu si cabana construita inainte sa se recasatoreasca. Cu acest lucru eu nu sunt de accord deoarece fratele meu nu si-a respectat obligatia de intretinere . Mentinez ca toate bunurie in cauza sunt dobandite inainte ca tatal meu sa se recasatoreasca.
Cine poate contesta aceste donatii?