avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, contestare donatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, contestare donatii

In fapt situatia sta in felul urmator:
Dupa decesul mamei mele tatal meu a hotarat sa imparta bunurile ( prin donatie): casa cu toate bunurile mobile - fratelui meu ( conditia fiind sa se ingrijasca de tata), iar mie un apartament. Fratele meu nu s-a achitat de sarcina intetinerii tatalui.
Dupa un timp tata s-a recasatorit.
Acum tatal a hotariat sa lase fratelui meu ( tot prin donatie) si cabana construita tot inainte de a se recasatorii.
Doresc sa stiu daca pot contesta donatiile si cum se va impartii mostenirea avand in vedere ca tata s-a recasatorit.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:09, 31 Mai 2015
Donatiile le veti putea contesta numai dupa decesul tatalui.
si le veti contesta degeaba daca v-a dat si dvs un apartament.
cea care poate castiga, e nevasta ca legal are si ea dreptul la 1/4 , iar rezerva ei e de 1/8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea donatiilor cristiandsb cristiandsb Doresc sa stiu cine poate contesta donatiile facute intre rude. (vezi toată discuția)
Act donatie sau vinzare cumparare mag03 mag03 Mama vrea sa mi lase imobilul in care locuieste fiind singura avere a ei .Cum trebuie procedat deoarece mai am un frate si vrea sa ma protejeze eu fiind ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea mamei lifecaredorina lifecaredorina Suneti-mi va rog , a murit mama mea si acum tatal meu vrea sa facem succesiunea(mai am un frate) si sa ne desplateasca sa renuntam la partea noastra.Credeti ... (vezi toată discuția)