Buna ziua,am lucrat la o societate comerciala privata timp de 23 de ani si incepand cu data de 12 august anul curent mi-am dat demisia din motive personale. In ultimii 5 ani am fost platit luna de luna cu 75 % din salariu, motivul invocat de catre conducere fiind ca societatea merge in pierdere si nu se poate achita salariul 100 % ! Doresc sa stiu daca acest lucru este legal. Daca retinerea de 25 % din salariu a fost ilegala, vreau sa stiu daca exista posibilitatea prin justitie sa-mi obtin aceste drepturi.Multumesc
Imi cer scuze ca insist,dar nu sunt familiarizat cu termenii si as vrea sa atasez fluturasul de salariu pentru a putea discuta la concret,dar vad ca forumul nu permite atasamente.
Cum procedez ca sa vedeti fluturasul?
salariul este de 75 % datorita faptului ca societatea la care lucrez in ultimii ani nu a mai inregistrat profit si inca rezista din profitul din anii de dinaintea de crizei.
Buna ziua,am o intrebare legata de plata concediilor medicale.
Locul meu de munca este la un hotel din Bucuresti,unde suntem platiti de cativa ani buni cu 75 % din salariul intreg.In luna ianuarie incepand cu data de 11.01.2013 pana in 04.02.2013 am fost in concediu medical pentru o interventie chirurgicala,avand diagnosticul hidronefroza grad 2 (pietre la rinichi),iar cand am revenit la serviciu si am luat salariul am constatat ca am primit mai putini bani decat trebuia,iar cand am intrebat cum a fost calculat mi s-a spus ca plata concediului medical inseamna media salariului pe ultimele 6 luni din care se plateste 75 %.,adica am fost platit cu 75 % din 75 % !
Doresc sa stiu daca acest este corect !
Va multumesc .