avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1914 soluții astăzi
Forum Activitate MPep

Activitate MPep

Bună ziua. Am un vecin care în mod repetat pune muzică la un volum exagerat de tare si zi si noapte. După nenumărate plângeri la poliție nu s-a rezolvat nimic. Muzica o pune în curte iar la noi in casa se aude foarte tare cum bubuie bass-ul. In acest timp el bea singur până se îmbată și adoarme (fara sa oprească muzica care merge în continuu și peste 12 ore). Vreau sa stiu daca dpdv legal îl pot da în tribunal daca altă soluție nu există sa se potolească deoarece de mai bine de 6 luni nu mai putem trăi în propria noastră casă.
Va mulțumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția taxa poluare
Masina a fost fabricata in 1992 dar prima inmatriculare in Romania apare pe carte in 2002.
Intre timp au fost mai multi proprietari, dintre care ultimul a inmatriculat-o pe numele lui in ianuarie 2010. Noi am cumparat-o de la acesta in noiembrie 2012, nu ni s-a spus nimic de taxa de poluare care ar fi peste 1000 euro si care trebuie platita. Nu am fi cumparat masina daca am fi stiut de la inceput. Masina nu are numere rosii, noi stiam ca numai la prima inmatriculare in tara se plateste aceasta taxa. Problema este ca in momentul acesta nu putem nici sa circulam cu ea si cred ca nici sa o vindem deoarece pe CIV nu apare proprietarul.
Discuție taxa poluare
Buna ziua. Am cumparat o masina inmatriculata in Romania in noiembrie 2012, am facut identificarea si toate platile necesare pentru a o inmatricula pe noul nume tot in 2012 urmand ca in termen de 60 de zile sa ma prezint la politie pentru a se inregistra acolo. De la politie mi s-a spus ca trebuie sa platesc si taxa de poluare.Daca ma puteti lamuri, nu inteleg de ce nu mi s-a spus de la inceput cand mi s-a dat lista cu toate etapele si de ce trebuie platita aceasta taxa daca masina nu e la prima inmatriculare si nici la prima tranzactie (ultima a fost facuta in ianuarie 2010 de catre fostul proprietar). Daca contractul de vanzare-cumparare s-a facut in 2012 sub care lege intra aceasta taxa. Va multumesc anticipat