Buna ziua. As avea nevoie de un raspuns referitor la legalitatea montarii camerelor de supraveghere video si audio in apropierea vecinilor. Dorim sa avem o discutie cu vecinii de langa noi legat de acest aspect si nu stim cum sa abordam problema. Acestia si-au montat o camera video in spatele casei la inaltime mare spre gradina dar este inclinata in asa fel incat supravegheaza si gradina noastra care este asezata paralel cu a lor si bate exact spre zona in care vara ne punem acolo piscina. Iar la coltul casei, tot in spate dar mult mai jos si mai aproape de spatele casei noastre unde avem amplasata terasa se afla un difuzor cu microfon prin care poate auzi tot ce vorbim noi daca stam in zona, inclusiv din casa daca avem usile sau geamurile deschise (mansarda are iesire direct pe terasa care se invecineaza cu curtea lor). Mentionez ca nu am fost atentionati de montarea acestora de catre ei. Va multumesc anticipat.
Nu, nu este montat de catre o firma. Este montat in regie proprie, fara semnalizare corespunzatoare, fara acordul sau informarea noastra. In plus, nu cred ca exista vreo firma care sa aiba licenta pentru a monta si microfon fara acordul vecinilor, mai ales la exterior si la foarte mica distanta de curtea vecinului (3-4 m). Din pacate aceste dispozitive pot fi cumparate de oriunde si de oricine la preturi accesibile si chiar daca din punct de vedere legal nu cred ca pot fi folosite ca dovezi in caz de ceva din cauza ca nu sunt montate cu autorizatie, ele pot invada viata intima a celuilalt. Cred ca pentru oricine este neplacut sa se stie supravegheat atat video cat si audio in spatiul propriu, chiar daca nu are nimic de ascuns.