avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere de supraveghere, curte comuna, fără ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere de supraveghere, curte comuna, fără asociație de proprietari.

Buna ziua, locuim într-o curte comuna ( avem doar drept de servitute pe curte, deci ne folosim de ea, nu ne apartine). Nu avem asociatie de proprietari. Unul din vecini si-a montat o camera de supraveghere în spatele blocului( cred ca este audio-video) ,cuprinde toata curtea din spate camera fiind rotativa.A fost montata fără acordul vecinilor, fără sa întrebe pe nimeni. Doresc sa știu dacă acțiunea lui este legala? I-am adus la cunoștință ca nu dorim sa fim filmați și acesta ne ignora. Care este baza legala pt a-l determina sa nu mai folosească camera? Va mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 22 Mai 2023
Nadinaaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:25, 22 Mai 2023
Exista posibiltatea montarii unei camere de supraveghere, in scop personal, dar sunt anumite conditii.
www.avocatnet.ro/articol_516...
Legal va puteti adresa cu o reclamatie la ANSPDCP, daca nu se poate pe cale amiabila.
[ link extern ]
Daca a incalcat normele GDPR, persoana respectiva va fi amendata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un vecin a închiriat o parte din curtea condominiului, curte ... maiincolo maiincolo Un vecin a închiriat o parte din curtea condominiului ,curte care este proprietatea primăriei,apoi a montat camere video fără a cere vreun acord.Este legal? (vezi toată discuția)
cameră spion de supraveghere montată în vizorul ușii la bloc este legal ? olive75 olive75 Vecinul de la bloc și-a montat Cameră spion de supraveghere în vizorul ușii , este legal ?. Când vecinul de vizavi deschide ușa, filmează ce se petrece ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am și eu o nelămurire legată de o cameră de supraveghere ... Casper20 Casper20 Buna ziua Am și eu o nelămurire legată de o cameră de supraveghere pe care o am montată pe acoperișul blocului la et.4 și care este îndreptată spre ... (vezi toată discuția)