avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Camera supraveghere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Camera supraveghere

Locuiesc intr-un bloc cu Demisol, P, ET 1 + Pod.
La demisol exista o garsoniera al carui geam da fix in aleea de acces in bloc.
Cand intram in bloc, mergem pe alee aproximativ 20 metrii avand gard pe stanga si pe dreapta (dupa gard gradina blocului) iar in fata geamul vecinei. Cand ne apropiem de geam facem dreapta unde sunt scarile pentru a intra in bloc.

De curand fiul proprietarei a montat pe acel geam o camera de filmat.
Camera este indreptata spre alee. Poate filma doar persoanele care intra si ies din bloc si masinile care trec pe strada la capatul aleei.

Este legal? Este legal ca un vecin sa ne filmeze cand intram si cand iesim din bloc? Sa ne stie exact programul?



Cel mai recent răspuns: BraveHeart , utilizator 03:10, 3 Decembrie 2015
daca este montata de vecin , doar pentru distracia lui , din punct de vedere lagal , nu are voie !
verificati totusi daca nu cumva este montata de o societate avizata si cu licenta .daca este montata legal , nu prea aveti ce sa-i faceti.
Credeți că vecinul a montat camera pentru distracție sau datorită poziționării garsonierei lui, -la demisol- și datorită stării de deosebită civilizație, lipsă de hoți,lipsă de ...,care există la noi, a considerat că este bine să se păzească. Întrebare retorică care nu așteaptă răspuns.
si in cazul acesta , ce facem cu legea , liamic43 ?
daca vrei sa prinzi hotul , poti sa-l prinzi si daca soliciti o firma specializata in domeniu monitorizarii .
iata un link care poate fi de ajutor:

[ link extern ] /

Articolul 226 al Legii 286 din 2009 extinde în sfera penalului răspunderea celor care cred că îşi pot filma vecinii în voie, cu mandat de la majoritate. Astfel, atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta reprezintă infracţiune. Notăm că viaţa privată nu se opreşte odată trecut de uşa apartamentului, iar efectele juridice sunt extinse la toate spaţiile indivize: holurile locuinţei, căi de acces comune, scări, lifturi, subsoluri, boxe, ghene, culoare, poduri, terase etc.
Fără a dori să fiu rău, v-aș dori o dată să treceți prin experiența unei spargeri a casei și atunci aș dori să comentați.
Aleea este spațiu public deci oricine are dreptul să filmeze în spațiul public atâta vreme cât nu folosește respectivele captări în alte scopuri. decât strict pentru asigurarea propriei case.
nu contazic pe nimeni, dealfel traim intrun stat democratic , tocmai de aceea am sublinita punctu de vedere legal care poate aduce siguranta noastra!
iar ca exemplu , pot monta in interiorul casei mele , cate camere vreau care sa supravegheze punctele vulnerabile ale locuintei mele, fara a viziona activitatea altor persoane sau a vecinilor , care in mod normal au dreptul sa se simpta frustrati.
dealtfel , filmarea ocazionala pe aleea respectiva este simplu filmare , dar eu daca locuiesc acolo , si frecventez acea alee , camera este fixata cu un scop de vecin ,iar in acest caz sunt deja monitorizat , si asta fara acordul meu...deci difera situatia!

[ link extern ]

mentionez ca , si amenzile sunt pe masura .
recomand utilizatorului "iclaudiaisabela" o plangere la politie , urmata de o vizita in instanta .
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2015
Silver78, utilizator

Alte discuții în legătură

Camera de supraveghere betton betton ce pot face in situatia in care un vecin a montat o camera de supraveghere in spatiul comun (casa scarilor)? mentionez ca aceasta camera este indreptata spre ... (vezi toată discuția)
Intimitati - supraveghere video spatii comune Rasvanh Rasvanh 1. Locuiesc intr-un bloc cu 8 nivele, la parter avem o vecina care a montat, pe holul de acces chiar in fata liftului, o camera de suprveghere care, zice ... (vezi toată discuția)
Vecin de bloc, persoana fizica a instalat camere de supraveghere la scara blocului InaNP InaNP Am constatat ca in blocul in care locuiesc, un vecin de la parter, a instalat camere de supraveghere pe zidul exterior al balcoanelor contruite de acesta, care ... (vezi toată discuția)