avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... camera de supraveghere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

camera de supraveghere

ce pot face in situatia in care un vecin a montat o camera de supraveghere in spatiul comun (casa scarilor)? mentionez ca aceasta camera este indreptata spre usa liftului - violandu-mi astfel dreptul meu la intimitate, eu nu am acces la acele inregistrari, in schimb vecinul stie si inregistreaza de cate ori intru si ies de la mine din casa si cine ma viziteaza si de cate ori. nu mi s-a cerut acordul si as vrea sa stiu ce pot face si cui sa ma adresez pentru a indeparta acest dispozitiv cel putin deranjant?
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 03:11, 17 Decembrie 2009
Asa cum dumneavostra ati spus camera este montata in spatiul comun!Orientarea ei este problema! Discutati cu vecinul si , daca nu intelege sa isi orienteze unghiul la camera incat sa prinda numai zonade acces in locuinta sa , atunci faceti o sesizare la politie pentru a se lua masurile legale!
Pai "aceasta camera este indreptata spre usa liftului" si nu spre usa apartamentului dv. Holul este comun, liftul este comun, usa liftului este comuna. Cum va "violeaza" dreptul dv la intimitate?
Oriunde ar fi montat camera in hol, la intrarea in bloc, pe trotuar in fata blocului asa cum sunt camere montate de primarie, de firme de supraveghere, era posibil sa fiti filmat (fara ca dv sa aveti acces la imagini).
De fapt ce va deranjeaza?
~ Conținut șters la cerere ~
betton@
Nu cred ca vecinul dvs. a montat acea camera de supravechere pentru a va monitoriza cine intra si iese din apartamentul dvs. Cred ca ratiunea pentru care a montat-o este aceea de a descuraja potentialii infractori. Exista si camere de luat vederi false, doar montate "de sanchi", care nu inregistreaza nimic.
Pe de alta parte... nu stiu ce faceti pe palier de va afecteaza intimitatea...
Cel mai bine e sa vorbiti cu vecinul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin -instalare camere de supraveghere video usa apartament, holul blocului, fara instiintatrea si acordulvecinilor soparla62 soparla62 Buna ziua,nu vreau sa fiu ratutacioasa si inteleasa gresit ! Locuiesc la bloc iar vecinul de palier si-a montat un sistem de supravegere camera video. ATENTIE ... (vezi toată discuția)
Buna ziua locuiesc la parterul unui bloc și s-au montat camere ... Tusinean Marita Tusinean Marita Buna ziua locuiesc la parterul unui bloc și s-au montat camere de supraveghere este normal să vadă ușa mea de intrare cine intră la mine în apartamentul ... (vezi toată discuția)
Este legal să fii înregistrat audio-vizual pe scara blocului? ... Teodoraa12 Teodoraa12 Este legal să fii înregistrat audio-vizual pe scara blocului? Presedintele blocului în care locuiesc a descis să amplaseze o cameră de luat vederi ... (vezi toată discuția)