avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Activitate alidina0968

Activitate alidina0968

După cum se știe, C.E. de sănătate se reannoieste la fiecare 6 luni; deci datorii la buget nu sunt. M-am interesat la CNAS și am primit un raspuns : se depune dosarul cu documentele justificative după care astepti până când se întrunește o comisie care analizează, până când soluționează și dispune, poate dura un an, doi, nu se stie, așa că. ...la Sf.Asteapta voi recupera suma plătită .Voi întreba și la ITM.Va mulțumesc.
Dacă închei o asigurare cu orice casă de asigurări din Romania problema este aceeași; eu efectuez plata rămânând ca ulterior să o recuperez de la casa respectivă. Dacă închei o asigurare cu o casă de ssig.din Elveția. ...mai bine rămân în țară; totul este scump, în special asigurările.
Pe site-ul CNAS este scris exact ceea ce discutăm acuma; c/val. achitata pentru serviciile elvețiene Îți va fi decontată de către CNAS. Această plată am suportat-o eu personal. Firma angajator chiar nu are nici o obligație în astfel de cazuri?
Elveția nu este stat membru în UE însă există anumite convenții intre state;acesta este răspunsul pe care l-am primit. Nu mă aflu în incapacitate temporara;în aceasta muncă, în străinătate, nu se găsește înlocuitor asa...instant.Imi fac serviciul in continuare, mă deplasez cu ajutorul unui baston și port orteza la membru vătămat.
Sunt angajata unei firme din Romania si îmi desfașor activitatea in Elveția.Am suferit o luxație la membrul inferior stâng,motiv pt.care am solicitat serviciul de urgență din apropiere. Posed card European de sănătate dar cf.conveției dintre state, a trebuit să achit c/val. serviciului+tratament necesar către respectivul cabinet de unde mi s-a comunicat ca această sumă(sunt in posesia tuturor documentelor justificative) o voi recupera de la CNAS.
Doresc să știu ce trebuie să conțină dosarul care trebuie depus, unde exact trebuie depus( sunt din Reșița), în cat timp îmi recuperez banii și nu in ultimul rând- cum este implicată firma angajatoare și ce obligații are fața de mine; repet: sunt in deplasare.
Buna seara.Domiciliez intr-un anume judet si sunt angajata unei firme ce-si are sediul intr-un alt judet;asadar contributia de sanatate este virata de catre angajator la agentia de care apartine.Lucrand in strainatate,cardul european de sanatate imi este necesar.Va rog sa-mi spuneti daca reanoirea acestui card intra in obligatia angajatorului sau in atributia mea.a multumesc.