Si titulatura pe care va trebui sa o folosesc in acest caz in facturi +chitante care va fi? PFA/PF? Nume /Initiala tatalui/Prenume - Traducator? Traducator autorizat si atat?? ca nu inteleg care este de fapt titulatura pentru profesiile liberale care trebuie folosita in documentele fiscale.
Vorbim despre CIF, nu? ca vad ca dvs. ati scris CUI la final. Deci trebuie sa contina si initiala tatalui pe langa titulatura TRADUCATOR. Sa speram ca reusesc sa ma inteleg cu doamnele de la Administratia Fiscala, initial ma intrebau pt. ce imi trebuie CIF-ul.....ca n-am nevoie......parca as putea sa profesez fara.......Este vorba despre Administratia din provincie......
Sunt traducator autorizat de MJ si am primit CIF-ul de la Administratia financiara in care scrie pur si simplu PERSOANA FIZICA, numele meu, adresa si nr. de identificare fiscala. Am vrut sa imi deschid cont la banca si mi-au spus ca nu e este bun CIF-ul, ca trebuie sa se mentioneze in el si titulatura de traducator. Este adevarat? au gresit cei de la Administratia Financiara? Ce fac in situatia asta?
Multumesc
Sunt PFA traducator autorizat si persoana cu certificat de handicap grad II.
Pana acum 8 luni eram angajata ca traducator la o societate care imi platea asigurarea de sanatate si celelalte contributii. Nu am realizat venituri si in mod independent ca traducator, de aceea declaram venitul 0. Acum, insa, cand nu mai sunt angajata, am ramas fara servici si in continuare nu am inregistrat venituri din aceasta profesie, am primit instiintare cu sumele pe care le am restante la plata asigurarilor de sanatate. Doresc sa stiu daca in aceste conditii, respectiv persoana cu certificat de handicap si in plus care nu a realizat venituri sunt obligata legal sa platesc aceste contributii si care este legea care reglementeaza acest lucru.