Sunt traducator autorizat de MJ si am primit CIF-ul de la Administratia financiara in care scrie pur si simplu PERSOANA FIZICA, numele meu, adresa si nr. de identificare fiscala. Am vrut sa imi deschid cont la banca si mi-au spus ca nu e este bun CIF-ul, ca trebuie sa se mentioneze in el si titulatura de traducator. Este adevarat? au gresit cei de la Administratia Financiara? Ce fac in situatia asta?
Multumesc
Da, se pare ca e o greseala. Denumirea trebuie sa contina urmatoarele elemente: Denumire/Nume si prenume: "Nume, initiala tatalui, prenume - Traducator"
CNP ...........
Domiciliul fiscal: ................
Va trebui sa mergeti al Administratia Financiara care a eliberat CUI-ul pentru a opera modificarea de mai sus, vor emite un alt CUI, completat corect. Sintagma "PERSOANA FIZICA" nu are ce cauta pe CUI, la mine nu exista.
L.C.
Vorbim despre CIF, nu? ca vad ca dvs. ati scris CUI la final. Deci trebuie sa contina si initiala tatalui pe langa titulatura TRADUCATOR. Sa speram ca reusesc sa ma inteleg cu doamnele de la Administratia Fiscala, initial ma intrebau pt. ce imi trebuie CIF-ul.....ca n-am nevoie......parca as putea sa profesez fara.......Este vorba despre Administratia din provincie......
Da,scuze, e vorba de Codul de Identificare Fiscala - CIF. Se schimbase denumirea in Cod Unic de Inregistrare cu ceva timp in urma dar probabil este valabil doar pentru societati comerciale.
Provincie sau nu, normele de aplicare in ceea ce priveste continutul acestor acte ar trebui sa fie la fel. Cred ca au ramas putin in urma, cand se facea inregistrarea doar pe baza numelui si a CNP. Poate veti gasi intelegere la biroul unui sef daca functionarii va fac greutati.
:luck:
L.C.
Si titulatura pe care va trebui sa o folosesc in acest caz in facturi +chitante care va fi? PFA/PF? Nume /Initiala tatalui/Prenume - Traducator? Traducator autorizat si atat?? ca nu inteleg care este de fapt titulatura pentru profesiile liberale care trebuie folosita in documentele fiscale.
In oricare dintre profesiile liberale, titulatura este numele si prenumele urmate sau precedate de numele activitatii: traducator, avocat, geolog, pictor, etc.
"Nume, initiala tatalui, prenume - Traducator" conform CIF, dupa ce obtineti modificarea CIF-ului. Pe declaratiile fiscale la fel, nume, initiala tatalui, prenume in calitate de traducator, cod CAEN, CNP, nr. autorizatie...
L.C.