avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Activitate buzilasilvia

Activitate buzilasilvia

Răspuns la discuția Formare profesionala

Cornel Vasile a scris:

Angajatorii au obligaţia de a asigura participarea la programe de formare profesională pentru toţi salariaţii, după cum urmează:
a) cel puţin o dată la 2 ani, dacă au cel puţin 21 de salariaţi;
b) cel puţin o dată la 3 ani, dacă au sub 21 de salariaţi.

In speta, este vorba despre 10 zile lucratoare sau de pana la 80 de ore o data la 2 ani/3 ani , dupa caz.

Cel puțin la 2 ani, înseamnă cel mai rar o data la doi ani și înseamnă ca ar putea acorda, dacă ar dori, și 10 zile la 1 an?
Salariatul are dreptul la un concediu pentru formare profesionala, platit de angajator, de pana la 10 zile lucratoare sau de pana la 80 de ore- valabil pt o perioada de 1 an sau 2-3 ani? In lege specifica de a asigura formarea profesională la cel puțin 2 ani sau la 3 ani? In unele Spitale se acorda 10 zile pe an. Ne ajutați, va rog cu interpretarea acestei formulări? Va mulțumim.
Terasa parter are 2 intrari prin care se face accesul in scara blocului. Administratorul a concesionat aprox. jumatate din aceasta terasa si o cale de acces care a fost inchisa (putand fi utilizata doar de noul utilizator); a ramas libera doar 1 cale acces in casa blocului.
Concesionarea a fost votata : 29 pro + 8 contra + 3 abtineri.
Eu sunt dintre cei contra.
Ce se poate face pentru a redeschide si cea de-a doua cale de acces si a anula concesiunea?
Multumesc frumos, m-am referit la [b]concediul de maternitate, cel de 126 zile.
intre timp am gasit ca veniturile din bonuri de masa nu se iau in calcul in acest caz, dar nu inteleg de ce avand in vedere ca din data de 1 iulie 2010 sunt supuse si ele impozitului pe venit?
este de 85% din venitul brut.
se iau in calcul si sporurile, bonurile de masa?