avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul indemnizatie concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul indemnizatie concediu maternitate

este de 85% din venitul brut.
se iau in calcul si sporurile, bonurile de masa?
Cel mai recent răspuns: buzilasilvia , utilizator 12:27, 22 Februarie 2013
85% se aplica la media veniturilor nete obtinute in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului.
Tichetele de masa sunt supuse impozitarii, iar conform codului fiscal, sunt considerate venituri din salarii (in natura).
1. Concediul de maternitate = 126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal.

2. Daca va referiti la indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) iata ce spune Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Sunt considerate tichetele de masă venituri din salariu şi se iau în considerare la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

Solutie:
Potrivit definiţiei de la art. 55 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă. De asemenea, sunt asimilate salariilor şi orice alte sume sau avantaje de natură salarială ori asimilate salariilor în vederea impunerii, în această categorie intrând şi tichetele de masă, tichetele de vacanţă etc.
Multumesc frumos, m-am referit la [b]concediul de maternitate, cel de 126 zile.
intre timp am gasit ca veniturile din bonuri de masa nu se iau in calcul in acest caz, dar nu inteleg de ce avand in vedere ca din data de 1 iulie 2010 sunt supuse si ele impozitului pe venit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu prenatal si postnatal crisn crisn Buna ziua! As dori sa stiu daca in calcului concediului prenatal si dupa in calcului indemnizatiei se iau si tichetele de masa care sunt supuse ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil livialavinia livialavinia As dori sa stiu daca se iau in calcul la calcularea indemnizatiei de cresterea copilului si bonurile de masa? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil hera2001 hera2001 Daca pe langa serviciul pe care il am, mai am o colaborare part-time in ultimele 4 luni de sarcina , banii de pe acea colaborare se iau in considerare la ... (vezi toată discuția)