multumesc mult pt raspuns. Precizez ca lucrez intr-o multinationala cu sindicat si cod etic. Sunt suficiente ca probe mail trimis catre sefi in care sesizez acest aspect si martori dintre colegi? am vreo sansa de castig? Intentionez sa cer daune minime, nu ma intereseaza partea financiara.
Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema.Astazi in cadrul unei sedinte de departament am fost insultata si calomniata de un coleg, de fata cu mai multi colegii. In luna martie in acest an, acelasi coleg m-a insultat adresandu-mi injurii si cuvinte precum"nesimtita" si "impertinenta". As vrea sa il dau in judecata pt calomnie, pot sa folosesc si episodul din luna martie in cadrul procesului? Multumesc mult.
Este vorba despre sora ei, dar repet, nu este in Romania, aspectele pe care le mentioneaza ea prin reclamatii nu sunt verificate de ea personal, sunt numai supozitii si interpretari.
As mai avea o intrebare.In momentul aceasta batrana bolnava+copiii ei sunt proprietari ai casei, in urma succesiunii dupa tatal lor.
In cazul decesului batranei, aceasta sora cu siguranta ca va venii in Romania si a amenintat ca va face scandal, etc. Daca lucrurile vor degenera, copiii ca si mostenitori pot apela la Politie? Adica este suficient acel act de succesiune dupa tatal lor pentru a face acest gest?
Multumesc.
Multumesc pt raspuns...
Sincer nu ne-am dat seama ce urmaresc, rudele acestea nu sunt in Romania, insa pana acum au reusit sa ne faca numai probleme.Acum ceva timp am internat-o intr-un azil si au sunat Asistenta Sociala si au reclamat azilul motivand ca bolnavei i se aplica rele tratamente, apoi am internat-o in spital si au sunat la spital pentru diverse informatii, inclusiv sfatuiau medicii ce sa faca, ce medicamente sa prescrie, etc. Acum soacra mea este la ea acasa( in provincie) si rudele au facut reclamatii la Primaria de acolo pe motiv ca nu e bine ingrijita.Femeia care ingrijeste de soacra mea este in mod continuu amenintata telefonic, copiii de asemenea primesc fel de fel de mesaje in care sunt acuzati ca sunt niste criminali.
Exista o posibiliate juridica sa ne aparam? Ma gandesc ca, practic, este hartuire.
Daca se continua in acest fel se poate obtine un ordin de restrictie(sau de protectie)?
Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti intr-o problema.
Soacra mea este bolnava suferind de o forma avansata de dementa. Copiii ei au angajat o femeie care o supravegheaza in permanenta si se ocupa de gospodarie(preparat mancare, igiena, medicatie, etc).Evident, toate cheltuielile privind casa, alimente, medicamente le suporta copiii bolnavei. Insa rudele din partea soacrei mele vor sa actioneze in judecata copiii bolnavei pe motivul ca bolnava nu este suficent ingrijita, ca ar trebuii ca acestia sa o ingrijeasca ei insisi pe mama lor si sa o supravegheze, nicidecum nu vor sa lase ca batrana sa fie ingrijita de " un strain".
Vreau sa ma lamuriti daca exista o lege in baza careia copiii bolnavei pot fi actionati in instanta pe motivul ca acestia nu o ingrijesc.
Multumesc