Problema mea este urmatoarea:In urma demersurilor facute la O.C.P.I Zalau pentru a obtine informatii legate de un extras CF aflu ca in urma protocolului incheiat intre cele 2 unitati administrative teritoriale( Primaria municipiului Zalau si Primaria Hereclean) terenul care il detin (teren inscris in CF ...Hereclean)este situat pe teritoriul administrativ al mun Zalau.Atunci poate ma intrebati care este problema?Pe terenul situat pe teritoriul comunei cu nr. cadastral....am construita o hala pe suprafata de 1000mp .iar terenul figureaza intravilan.In urma protocolului semnat terenul si constructia (sunt pe firma mea) apar in extravilan .Am fost in audienta la directorul O.C.P.I care mi-a confirmat cele mai sus mentionate si care mi-a zis ca el nu are ce face si mi-a sugerat sa incep demersurile pt. a ma "muta " pe moul amplasament.Nu am fost intrebat ,consultat de nimeni,nu mi s-a cerut parerea daca eu vreau basca trebuie sa suport si cheltuielile aferente tercerii in intravilan in noul teritoriu(PUZ). In tara asta vad ca nu am nici un drept doar obligatii. ]] Vreau sa-i actionez in instanta ajutati-ma cu sfaturi , ca nu stiu de unde sa incep. Va multumesc tuturor pt. intelegere si rabdarea de a citi cele scrise mai sus.
Buna ziua
Suprafata terenurilor ramane identica cu cele de pe extrasele CF,deoarece in urma noilor masuratori si eu cedez echivalentul portiunii de teren pe care eu vreau sa construiesc (si care apartine sorei mele).Terenul sorei mele este in forma literei L iar eu prin remasuratorile despre care am vb. vreau sa iau portiunea mica a L cedindu-i la randul meu echivalentul in mp. pe latura mare a L astfel incat cele 2 parcele sa ramane cu suprafata neschimbata (ari) conform extraselor CF.Mentionez faptul ca pe portiunea pe care o ,,doresc la schimb'' nu se poate utilza (1,4 ari) iar eu cedez teren cu front la strada.
Buna ziua.
referitor la cele prezentate initial: Pe terenul meu am construit o hala si prin extindere vreau sa va informez ca in continuarea constructiei (halei) vreau sa fac o constructie(bai si centrala termica) dar este terenul sorei mele. Am vorbit cu un topograf si am masurat terenurile si am primit un Plan de amplasament si delimitare a imobilului situat in............,si un Plan de incadrare a imobilului care face obiectul prezentei lucrari.Terenul si constructia mea sunt pe firma ,si am mai primit o adeverinta in dublu exemplar pe care sa odepun la primaria comunei de care apartin.Dupa care mia spus ca adeverinta completata(semnata de primar si secretar) de primarie o depunem pt.actualizare date la O.C.P.I....,BCPI.....
Atat eu cat si sora mea am primit cate un lot de teren.Sora mea a girat cu terenul la banca si si-a achizitionat un apartament.Eu vreau sa fac o extindere pt. aconstrui dar terenul nu este in proprietatea mea.Am consultat un topograf care in urma masuratorilor efectuate impreuna cu mine mia spus ca se poate rezolva problema fara a cere acordul bancii prin repozitionare imobil.Vreau sa mentionez ca in urma masuratorilor facute am cedat aceasi suprafata iar cele 2 loturi de teren au aceasi suprafata din extrasul CF, doar modificandu-se laturile.Sora mea este de acord cu noile coordonate doar daca banca nu ii modifica contractul de finantare.Se poate face tot ce am enumerat mai jos fara acordul bancii?Sau cum ar trebui sa procedez cel mai corect fata de toti,sa depun documentatia la cadastru si dupa aia sa instiintez banca de faza cu repozitionarea terenurilor?
Va multumesc pt. intelegere si astept un raspuns.Multumesc anticipat