avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cine are dreptate? - extindere pe teren ipotecat
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cine are dreptate? - extindere pe teren ipotecat

Atat eu cat si sora mea am primit cate un lot de teren.Sora mea a girat cu terenul la banca si si-a achizitionat un apartament.Eu vreau sa fac o extindere pt. aconstrui dar terenul nu este in proprietatea mea.Am consultat un topograf care in urma masuratorilor efectuate impreuna cu mine mia spus ca se poate rezolva problema fara a cere acordul bancii prin repozitionare imobil.Vreau sa mentionez ca in urma masuratorilor facute am cedat aceasi suprafata iar cele 2 loturi de teren au aceasi suprafata din extrasul CF, doar modificandu-se laturile.Sora mea este de acord cu noile coordonate doar daca banca nu ii modifica contractul de finantare.Se poate face tot ce am enumerat mai jos fara acordul bancii?Sau cum ar trebui sa procedez cel mai corect fata de toti,sa depun documentatia la cadastru si dupa aia sa instiintez banca de faza cu repozitionarea terenurilor?
Va multumesc pt. intelegere si astept un raspuns.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ciprian Maftei , Consilier juridic 08:57, 27 Februarie 2013
Eu vreau sa fac o extindere pt. aconstrui dar terenul nu este in proprietatea mea.
Nu inteleg la ce va referiti cand vorbiti de extindere. La fel si la repozitionare. Repozitionarea presupune schimbarea coordonatelor imobilului fara madificarea suprafetei sau a datelor de identificare ale imobilului. Daca ati putea fi mai concis sunt sigur ca va pot da un raspuns corect
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Ciprian Maftei, Consilier juridic
Buna ziua.
referitor la cele prezentate initial: Pe terenul meu am construit o hala si prin extindere vreau sa va informez ca in continuarea constructiei (halei) vreau sa fac o constructie(bai si centrala termica) dar este terenul sorei mele. Am vorbit cu un topograf si am masurat terenurile si am primit un Plan de amplasament si delimitare a imobilului situat in............,si un Plan de incadrare a imobilului care face obiectul prezentei lucrari.Terenul si constructia mea sunt pe firma ,si am mai primit o adeverinta in dublu exemplar pe care sa odepun la primaria comunei de care apartin.Dupa care mia spus ca adeverinta completata(semnata de primar si secretar) de primarie o depunem pt.actualizare date la O.C.P.I....,BCPI.....
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Ares-3, moderator
Nu prea vad cum va puteti extinde limitele proprietatii peste imobilul proprietatea surorii dumneavoastra doar printr-o documentatie de repozitionare, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca de fapt va modificati suprafetele, lucru care nu se poate face astfel, mai ales ca imobilul vecin este ipotecat si ati dori sa faceti toate acestea fara acordul bancii.
Buna ziua
Suprafata terenurilor ramane identica cu cele de pe extrasele CF,deoarece in urma noilor masuratori si eu cedez echivalentul portiunii de teren pe care eu vreau sa construiesc (si care apartine sorei mele).Terenul sorei mele este in forma literei L iar eu prin remasuratorile despre care am vb. vreau sa iau portiunea mica a L cedindu-i la randul meu echivalentul in mp. pe latura mare a L astfel incat cele 2 parcele sa ramane cu suprafata neschimbata (ari) conform extraselor CF.Mentionez faptul ca pe portiunea pe care o ,,doresc la schimb'' nu se poate utilza (1,4 ari) iar eu cedez teren cu front la strada.
Interesant, dupa cum expuneti problema cred ca exista sanse de reusita chiar si fara acordul bancii. Trebuieec intocmite documentatii de actualizare informatii tehnice pentru ambele imobile (terenuri) si impreuna cu declaratii autentificate la notar puteti face aceste modificari (actualizari). Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plan cadastral mia26maria mia26maria Va rog sa mi spuneti daca se poate face cumpararea unei parti din o parcela intabulata dar fara sa aiba facute masuratorile in teren ? Pot sa parcurg eu acest ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in anul 2016, luna aprilie, am inceput demersurile ... mihaiion1947 mihaiion1947 Buna ziua! In anul 2016, luna aprilie, am inceput demersurile pentru achizitionarea unui imobil. Intrucat nu era finalizat pr. verbal de receptie a cladirii, ... (vezi toată discuția)
Modificare carte funciara fara acordul meu erhabe erhabe Buna ziua Am cumparat o casa in afara Bucurestiului si am avut probleme legate de teren cu o batrana din vecinatate.Am contactat un expert cadastral pentru ... (vezi toată discuția)