avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua! In anul 2016, luna aprilie, am inceput ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua! In anul 2016, luna aprilie, am inceput demersurile ...

Buna ziua! In anul 2016, luna aprilie, am inceput demersurile pentru achizitionarea unui imobil. Intrucat nu era finalizat pr. verbal de receptie a cladirii, actele au fost incheiate la notariat in ian. 2017. Surpriza este alta:
A fost o curte comuna, cadastrul facut in 2007 este cu suprafata totala, de la intrare in curte este de 15.05 m. La fel si cel din 2016, cand s-au depus actele la notar, insa in decembrie 2016, s-au schimbat coordonatele cu 10 cm in defavoarea noastra, intrand in curtea altui vecin, iar vecinul care a fost in curtea comuna, nu accepta REPOZITIONAREA COORDONATELOR, dar vrea cei 10 cm,prin modificarea gardului ( desi la masuratoarea cu aparatele speciale, se respecta lungimea, am inteles ca a influentat cadastristul, era un baiat care facea masuratorile).
Am luat legatura cu seful care a semnat documentele , am comunicat cum stau lucrurile si mi s-a spus ca trebuie facuta repozitionarea coordonatelor. Vecinul refuza, mai mult, zilnic ma ameninta ca imi da gardul jos! Ce trebuie sa fac?
Multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2021
mihaiion1947, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaiion1947 , utilizator 16:12, 4 Februarie 2021
Din pacate din cele relatate nu am inteles prea multe.

Daca este vorba de o suprapunere virtuala, atunci proprietarul nu trebuie sa fie de acord cu repozitionarea. Autorizatul care a intocmit documentatia cadastrala precedenta, poate repozitiona terenul doar cu stampila lui.

Caile legale sa vi le prezinte topograful pe care l-ati platit, fara a consulta actele/schitele greu se poate da un raspuns aici pe forum.
Da, vorbim de suprapunere virtuala! Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru modificat - in anul 2005 se face de catre o persoana ... mihaiion1947 mihaiion1947 Cadastru modificat - In anul 2005 se face de catre o persoana autorizata de grad D, o dezmembrare de imobil, lot 1 si 2 total 15.05 m Sunt 2 frati, nu este ... (vezi toată discuția)
Este legal sa se ceara crearea unui plan parcelar general la intabularea unui teren? raduflor2002 raduflor2002 Buna ziua Am cumparat un teren in 2012 pe care s-a construit o casa, cu toate actele legale, inclusiv ridicarea topografica, intabularea terenului, etc. ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit AFANFANA AFANFANA In anul2006 un vecin face cadastru propietati sale i-l pune hortofoto plan ,optine nr cadastral acum in 2015 doresc sa fac si eu cadastrul pe propietatea de ... (vezi toată discuția)