avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru modificat - In anul 2005 se face de catre o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru modificat - In anul 2005 se face de catre o persoana ...

Cadastru modificat - In anul 2005 se face de catre o persoana autorizata de grad D, o dezmembrare de imobil, lot 1 si 2 total 15.05 m
Sunt 2 frati, nu este gard despartitor, iar in anul 2016 cel de la lot 2 decedeaza si sotia vinde partea. Se face inainte de vanzare un cadastru , dar de catre o persoana cu categoria A, Acum am aflat ca la dorinta proprietarului de la lot 1, se modifica datele, adica se mareste lungimea gardului de la artera principala cu 10 cm, intrand in suprafata altui vecin unde nu locuieste numeni ( in spatele casei acestui vecin, unde nu este gard,fiind pe hotar dar are in acte 15 cm, din spusele unui mostenitor) Am cumparat acest imobil de la lot 2, am facut gard provizoriu de 1 m inaltime, din sarma, pentruca nu statea nimeni la casa din lot 2, iar acum proprietarul de la lot 1, revendica 10 cm din curtea mea. Atunci cand am facut gardul am respectat masuratorile facute cu telemetrul laser al unui alt cadastrist, care ne-a si avertizat ca sunt probleme cu coordonatele, indreptate cu 10 cm spre curtea mea! Ne-am adresat la cadastrul care l-a facut in 2015, dar nu vrea sa modifice nimic, spunandu-ne ca proprietarul de la lot 1 daca este nemultumit , sa ne dea in judecata! Noi dam un exemplu ( asa cum vedem noi lucrurile): S-a modificat lungimea gardului , doar la strada, cu 10 cm.
.Masuratorile la lot 1 facute cu telemetrul laser, gardul de 8.50 m, iar coordonatele ne duc la 8.40m., respectiv 8.06m, iar coordonatele ne duc la 7.96 m,
La , lot 2, gardul din masuratorile cu telemetrul laser, este 6.99m, iar din coordonate 7.09m, respectiv 6.65m, iar din coordonate 6.75m.
Daca luam in calcul aceste masuratori, dupa coordonate, suprafata nu mai este cea din Planul cadastral, si cei 10 cm revendicati de cel de la lot 1, sunt cei din suprafata noastra!!!!
Mai poate fi contestata dezmebrarea facuta in anul 2005 ?
Va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2021
mihaiion1947, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaiion1947 , utilizator 11:14, 3 Aprilie 2021
Revin asupra intrebarii, daca poate fi contestat cadastrul facut in anul 2015, de catre o persoana cu grad mai mic ( A ) decat cel care a efectuat dezmembrarea cu grad D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in anul 2016, luna aprilie, am inceput demersurile ... mihaiion1947 mihaiion1947 Buna ziua! In anul 2016, luna aprilie, am inceput demersurile pentru achizitionarea unui imobil. Intrucat nu era finalizat pr. verbal de receptie a cladirii, ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre coordonate si masuratoarea telemetru laser NICULIN NICULIN Diferenta intre coordonate si masuratoarea telemetru laser Buna ziua! Am urmatoarea situatie. S-a cumparat o locuinta, unde existau 2 loturi cu locuinte ... (vezi toată discuția)
Conditii inscriere teren in cartea funciara ADR_C ADR_C Buna seara.As avea nevoie de niste lamuriri daca se poate. In anul 2010 vecinul din spatele casei mele si-a facut o lucrare de cadastru. Dupa masuratoare ... (vezi toată discuția)