avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprapunere teren! Buna seara! Am cumparat in 2006 o ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprapunere teren! Buna seara! Am cumparat in 2006 o suprafata ...

Suprapunere teren!
Buna seara! Am cumparat in 2006 o suprafata de teren de 3350 m ( aprox 200/16m). Anul trecut am intentionat sa ne punem fotovoltaice prin casa verde si am avut nevoie de un extras de carte funciara. Astfel am descoperit ca in septembrie 2024, pe latura de la vest, pe lungimea de 200m a fost intabulat un teren ale carui coordonate se suprapun peste coordonatele noastre, lucrarea fiind facuta de cadastristul de la primarie. Suprapunerea este de aproximativ 0,5 m pe toata lungimea. Asi dori sa stiu a cui este vina. Se poate ca OCPI sa repozitioneze prin translatare terenul vecinului? Mentionez ca in continuare spre vest, nu exista titluri de proprietate, sau terenuri intabulate. Din masuratorile de pe schita vecinul are cu aproximativ cu 150mp mai mult ( in extrasul de carte funciara sunt trecuti 2500mp, iar din calculul de pe schita rezulta 2650) iar in situatia actuala, noi aproximativ 100mp mai putin. Intentionez sa cer o audienta la ing sef de la OCPI sau la registratorul sef. Ce ma sfatuiti? Va multumesc si va doresc o primavara cu bucurii!

Alte discuții în legătură

Cum sa fac carte funciara in acest caz? dogarudobra dogarudobra am o suprafata de 2500mp de teren detinuti cu TP Din 2005, 1000mp din acest teren a fost dat in proprietate altei persoane cu 4 ani mai tarziu un mod ... (vezi toată discuția)
Cadastru efectuat gresit Pettria Pettria Buna dimineata, In anul 2013 am intabulat un teren de 1200mp,La măsurătoare a iesit exact ca in acte . Acum cateva zile am aflat ca s a facut actualizarea ... (vezi toată discuția)
Suprapunere reala de terenuri Cristycheia Cristycheia Am un teren care are cadastru si este inscris in cartea funciara pe numele meu. Cadastrul si inscrierea in cartea funciara au fost facute de fostul ... (vezi toată discuția)