buna seara ! v-as fi recunoscator, daca m-ati ajuta cu niste sfaturi ! In urma cu o luna, nepotul meu, minor, era pasager intr-un autoturism ! Autoturismul a fost implicat intr-un accident , mai exact ..a intrat in coliziune cu o utilitara, care nu avea RCA valabil, iar conducatorul ei, a fost gasit sub influenta bauturilor alcoolice ! Autoutilitara, nu a acordat prioritate autoturismului, dar si autoturismul avea viteza foarte mare ! Nepotul meu, a suferit leziuni la cap, ce au necesitat 14 zile de spitalizare si are si un certificat medico-legal de 14 zile ! intrebarea mea este : ce trebuie sa faca in acest caz ?? Trebuie sa depuna o plangere impotriva soferului vinovat ? sau a ambilor soferi ?? mentionez ca niciunul dintre cei doi soferi, nu l-a contactat pana acum ptr o eventuala intelegere ! Va multumesc !!
Buna seara ! V-as ramane profund indatorat daca m-ati ajuta intr-o problema cu care ma confrunt ! In luna august anul trecut, avand nevoie de o suma de bani, am imprumutat de la o persoana suma de 3.000 de euro, persoana care mi-a cerut in schimb sa gajez creditul cu autoturismul proprietate personala, autoturism care pe piata avea pretul de aprox. 7.000 de euro. Creditorul, m-a obligat sa facem un contract de vanzare -cumparare intre noi, contract care se punea in aplicare daca nu reuseam sa restitui in termen suma de bani imprumutata . Nu am reusit sa restitui la termen suma imprumutata, motiv pentru care creditorul a inmatriculat autoturismul pe numele lui. De curand, uitandu-ma prin actele de vanzare -cumparare, am observat ca fisa de inmatriculare a autoturismului, semnata de mine, ( vanzator) si de creditor (cumparator), a fost redactata gresit !! Numarul de inmatriculare inscris pe fisa, nu corespundea cu numarul de inmatriculare real !!! Intrebarea mea este : cum a reusit cumparatorul sa inmatriculeze autoturismul avand o fisa de inmatriculare gresit redactata, daca nu a refacut respectiva fisa falsificand semnatura mea ! Ce masuri ar trebui sa iau in aceasta speta ??? Ma pot adresa autoritatilor pentru a depista daca autoturismul a fost inmatriculat in urma unui fals ?? Si anume semnatura mea pe respectiva fisa de inmatriculare ! Cu multa stima, va multumesc anticipat !