buna seara ! v-as fi recunoscator, daca m-ati ajuta cu niste sfaturi ! In urma cu o luna, nepotul meu, minor, era pasager intr-un autoturism ! Autoturismul a fost implicat intr-un accident , mai exact ..a intrat in coliziune cu o utilitara, care nu avea RCA valabil, iar conducatorul ei, a fost gasit sub influenta bauturilor alcoolice ! Autoutilitara, nu a acordat prioritate autoturismului, dar si autoturismul avea viteza foarte mare ! Nepotul meu, a suferit leziuni la cap, ce au necesitat 14 zile de spitalizare si are si un certificat medico-legal de 14 zile ! intrebarea mea este : ce trebuie sa faca in acest caz ?? Trebuie sa depuna o plangere impotriva soferului vinovat ? sau a ambilor soferi ?? mentionez ca niciunul dintre cei doi soferi, nu l-a contactat pana acum ptr o eventuala intelegere ! Va multumesc !!
Trebuie stiut in urma cercetarii organelor de politie cine s-a constatat ca este vinovat de producerea accidentului.
Apoi, impotriva acelui sofer puteti face plangere pentru vatamare corporala.
De retinut ca impacarea partilor inlatura raspunderea penala...
Mergeti la politistul care instrumenteaza dosarul si depuneti plangerea penala, constituiti-va parte civila urmand sa solicitati daune materiale si morale.