avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Victima accident auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Victima accident auto

buna seara ! v-as fi recunoscator, daca m-ati ajuta cu niste sfaturi ! In urma cu o luna, nepotul meu, minor, era pasager intr-un autoturism ! Autoturismul a fost implicat intr-un accident , mai exact ..a intrat in coliziune cu o utilitara, care nu avea RCA valabil, iar conducatorul ei, a fost gasit sub influenta bauturilor alcoolice ! Autoutilitara, nu a acordat prioritate autoturismului, dar si autoturismul avea viteza foarte mare ! Nepotul meu, a suferit leziuni la cap, ce au necesitat 14 zile de spitalizare si are si un certificat medico-legal de 14 zile ! intrebarea mea este : ce trebuie sa faca in acest caz ?? Trebuie sa depuna o plangere impotriva soferului vinovat ? sau a ambilor soferi ?? mentionez ca niciunul dintre cei doi soferi, nu l-a contactat pana acum ptr o eventuala intelegere ! Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: gabi_gabi1705 , utilizator 21:26, 14 Septembrie 2013
Trebuie stiut in urma cercetarii organelor de politie cine s-a constatat ca este vinovat de producerea accidentului.
Apoi, impotriva acelui sofer puteti face plangere pentru vatamare corporala.
De retinut ca impacarea partilor inlatura raspunderea penala...
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Marcel Mihalache, Avocat
Mergeti la politistul care instrumenteaza dosarul si depuneti plangerea penala, constituiti-va parte civila urmand sa solicitati daune materiale si morale.
Va multumesc frumos !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident - lovire si alte violente si parasirea locului accidentului andreil andreil Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier in care o masina nu mi-a acordat prioritate si am intrat in ea cu motocicleta. Soferul a fugit de la locul ... (vezi toată discuția)
Pasager, victima a unui accident rutier vwwhite vwwhite Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta. In drum spre serviciu, tatal meu, pasager in masina firmei la care era angajat, a fost victima ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, pretentii pasager kaspersky0913 kaspersky0913 Buna seara, In primul rand vreau sa va multumesc pentru timpul acordat si pentru ca cititi aceasta intrebare, apreciez. Iar acum ca sa trec direct la ... (vezi toată discuția)