avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pasager, victima a unui accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pasager, victima a unui accident rutier

Buna ziua.
Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta.
In drum spre serviciu, tatal meu, pasager in masina firmei la care era angajat, a fost victima unui accident rutier, determinat de lovirea unui cal aflat pe carosabil.Tatal meu a suferit multiple fracturi, fiind transportat la Bucuresti si internat la Bagdazar-Arseni. Va rog frumos sa-mi spuneti ce as putea face in acest caz, legat de eventualele despagubiri ce ar putea fi primite de tatal meu de la asiguratorul masinii implicate in accident, sofer, firma la care era angajat. Cu permisiunea dumneavoastra, as mai avea cateva intrebari.
1. Impacarea dintre victima si sofer/firma angajatoare, duce la pierderea eventualelor despagubiri platite de asiguratorul masinii?
2. Care este limita de timp in care se pot depune acte doveditoare la asigurator?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vwwhite , utilizator 17:05, 7 Martie 2016
Din cate ati relatat dumneavoastra, masina in care era pasager tatal dumneavoastra a lovit un cal aflat pe carosabil. In acest caz se face vinovat proprietarul calului sau culpa comuna, daca soferul autoturismului nu a respectat toate reglementarile legale ( viteza, restrictii, condus sub influenta bauturilor alcoolice, etc ) pe acel segment de drum. Impacarea inlatura de a mai primii despagubiri!
Multumesc. Inteleg ca in urma impacarii, nu se pot solicita despagubiri, nici de la asiguratorul masinii nici de la sofer ?! Dar daca nu se impaca si in cursul procesului penal (in urma constituirii ca parte civila) se primesc despagubiri de la vinovat, se mai poate inainta documentatia catre asiguratorul masinii in vederea primirii eventualelor despagubiri ?
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2016
vwwhite, utilizator
Am trimis numarul meu in privat. Ma puteti contacta telefonic.
Daca conducatorul auto a respectat regulile de circulatie impuse pe tronsonul de drum unde s-a produs accidentul atunci asiguratorul rca nu va despagubi victimele. In urma cercetarilor se va stabili vinovatia fiecarei parti si atunci tatal dvs. se va indrepta impotriva celui vinovat ptr obtinerea de daune. Daca va fi considerata culpa comuna se poate indrepta si impotriva proprietarului animalului.
Multumesc. Stiti cumva care e procedura si termenul legal in care se poate scoate certificat medico-legal. Precizez ca accidentul s-a petrecut recent, victima aflandu-se internata in spital.

Alte discuții în legătură

Pasager victima accident rutier in taxi JohannaJo JohannaJo Buna ziua, As dori sa intreb ce pasi ar trebui sa fac pentru obtinerea despagubirilor pentru leziunile survenite in urma unui accident rutier, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima fara certificat medico-legal vladut05 vladut05 Buna ziua,am si eu cateva nelamuriri in legatura cu consecintele in urma unui accident auto. Tatal meu se afla la volan intr-o intersectie.Circula pe un drum ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca in caz de deces marag68 marag68 tatal meu a decedat in urma unui accident auto produs in luna martie a acestui an. Masina a fost condusa de unchiul meu si deoarece avea atat rca cat si casco ... (vezi toată discuția)