Buna ziua,am si eu cateva nelamuriri in legatura cu consecintele in urma unui accident auto.
Tatal meu se afla la volan intr-o intersectie.Circula pe un drum neprioritar(avea cedeaza trecerea).Pe drumul prioritar erau 3 masini care asteptau la trecerea de pietoni pentru ca erau pietoni angajati in traversare.Acestia l-au lasat pe tatal meu sa traverseze intersectia pentru a fluidiza traficul.Dupa ce a trecut de cele 3 masini fiind cu botul masini pe linia de tramvai, care era paralela cu cele 3 masini, a venit un taximetrist pe linia de tramvai care avea in jur de 70 de km/h si a intrat in masina tatalui meu.Pe bancheta din spate in taxi era o femeie care s-a lovit usor la picior si s-a dus la spital.In urma radiografiei aceasta a plecat acasa fiind perfect sanatoasa.Tatul meu a fost scos vinovat pentru neacordare de prioritate permisul fiind retinut la politie.
Victima nu a depus inca marturie in acest caz.Am discutat cu victima iar aceasta a spus ca nu va depune plangere dar ca vrea ceva bani.
Intrebarea mea este ce se poate face in acest caz?Sa ii dam bani victimei sau sa stam linistiti pentru ca nu are ce sa faca.Mentionez din nou ca nu are absolut nimic si nici certificat medico-legal.
Victima are dreptul legal sa formuleze plangere pentru vatamare corporala in termen de 60 zile de la incident. Daca nu formuleaza plangere in acest termen, tatal dvs nu va mai raspunde pentru vatamare.
Certificat medico legal se poate obtine in functie de concluziile medicului de la spital si pe baza inregistrarilor din fisa medicala de la garda sau se poate prezenta direct la INML.
Si dupa depunerea plangerii de catre partea vatamata, impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
In plus, daca victima pretinde bani pentru suferintele produse ca urmare a accidentului, intervine raspunderea asiguratorului RCA al persoanei responsabile de producerea accidentului asa incat se poate adresa cu cerere de despagubire catre asigurator, in temeiul Legii 136/1995 privind asigurarile si Ordinele CSA.
Ati putea incerca sa obtineti de la asiguratorul dvs. RCA o despagubire, insa e posibil, dat fiind incalceala aceea din trafic, sa nu fie de acord cu plata pe motiv ca nu dvs. sunteti vinovat de accident. Depinde ce va scrie Politia pe Anexa 2 pe care o va solicita-o asiguratorul ( asta intrucat, deocamdata, nu exista nici un document care sa sustina sus si tare ca dvs. ati fi vinovat, de regula, in astfel de situatii, se efectueaza expertiza, ca un prim document care sa ateste cat de cat ce s-a intamplat acolo si expertul, fara a stabili ca x sau y e vinovat, scrie in lucrare ce reguli de circulatie au fost incalcate. Dupa parerea mea, ar fi vorba de o culpa comuna).
Insa, in ceea ce o priveste pe doamna accidentata, indiferent de cine e socotit vinovat ( unul dintre soferi sau ambii), ea , potrivit legii, are dreptul la despagubiri .
Accident rutier
iulianad2
Buna ziua,
La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in ... (vezi toată discuția)