avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am lovit cu masina de un baiat care nu detinea permis ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am lovit cu masina de un baiat care nu detinea permis auto

Am fost lovit cu masina de un baiat care nu detinea permis auto. Cum procedez pentru a-mi despagubi pagubele?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:29, 14 Decembrie 2017
Proprietarul masinii era asigurat RCA?
Daca avea RCA veti fi despagubit de catre asigurator, ulterior acesta se va indrepta impotriva celui vinovat de producerea accidentului.
Sa inteleg...dvs. aveati calitate de pieton...descrieti putin cum s-a petrecut accidentul. Si daca avea RCA valabil si daca nu avea, veti fi despagubit in cazul culpei comune sau totale a vinovatului ( daca se ajunge a se stabili o culpa de catre Instanta de judecata), sau in cazul vinovatiei la prima vedere in retinuta doar in baza Anexei 2, care reprezinta o schitare a accidentului . Daca asigurarea rca era valabila la data producerii evenimentului, deschideti dosar pt vatamare corporala( pt daune morale si mteriale). O suma justa de despagubire trebuie negociata si in cateva randuri, avand la baza prevederi legale, jurisprudenta, acte potrivite etc.E foarte bine in cazul acesta ca in termen de 90 zile sa si depuneti plangere la pol. pt. vatamare corporala din culpa prin care va constituiti si parte civila pentru prejudiciul cauzat (daune morale si materiale). Daca nu avea asigurare sau era falsa va despagubeste BAAR prin F.P.V.S. S-a apelat 112? Mergeti la IML cat mai repede pt. Certificat medico-legal (aveti 30 zile de la data producerii accidentului, dar e bine sa mergeti cat mai repede si pt. examinare corporala). Cand aveti Certificat medico-legal ne scrieti.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
Diana Cioroiu, Avocat
Cum procedez pentru a-mi despagubi pagubele?

Dupa formulare eu inteleg ca este vorba despre pagubele produse unei masini si nu unui pieton.
Poate utilizatorul revine cu niste detalii, mai clar exprimate.
Dinu bogdan a scris:


Cum procedez pentru a-mi despagubi pagubele?

Concret care sunt pagubele pentru care doriti despagubire ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culpa comuna iar cel ce m a acroșat nu avea asigurare obligatorie MLY 1 MLY 1 Bună ziua,mă ajutați și pe mine cu o problema?Mai exact in urma cu un an am avut un accident rutier,mă deplasam spre casa iar pe partea mea de mers urma o ... (vezi toată discuția)
Am fost accidentată pe trecerea de pietoni. doresc daune morale, cum să procedez? m_mindru m_mindru Am fost accidentata pe trecerea de pietoni. Doresc daune morale pentru vatamare corporala picior in ghips si partea stanga vatamata mai putin. Cum sa procedez? (vezi toată discuția)
Despagubire vatamare corporala logopediev logopediev Prin asigurarea RCA a masinii se poate despagubi persoana vatamata in cazul unui accident rutier daca aceasta a fost pieton accidentat pe trecerea de ... (vezi toată discuția)