avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Pasager victima accident rutier in taxi
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Pasager victima accident rutier in taxi

Buna ziua,

As dori sa intreb ce pasi ar trebui sa fac pentru obtinerea despagubirilor pentru leziunile survenite in urma unui accident rutier, eu fiind pasager intr-un taxi.
Am ridicat raportul de expertiza medico-legala de la politie (am 7-8 zile ingrijiri medicale, desii in prezent sunt 8 luni de la accident iar eu inca am vanatai pe membrele inferioare + cicatricea postoperatorie) iar acum nu stiu catre ce asigurator ar trebui sa ma indrept, deoarece taxiul in care eram venea de pe drumul cu cedare de prioritate (dar lipsea indicatorul de cedeaza, iar semnele de pe jos erau sterse in proportie de 80% ) asa ca am rugamintea sa ma indrumati catre care din asiguratori ar trebui sa ma adresez: RCA-ul taxi-ului era City Insurance, sau ar trebui catre compania de taxi de care apartinea masina in care ma aflam pentru asigurarea de transport persoane, sau ar trebui sa actionez in instanta primaria sectorului unde a avut loc accidentul deoarece drumul nu era semnalizat corespunzator ?
Va rog daca ati mai intampinat situatii de acest gen sa ma ajutati cu informatii referitoare la ceea ce ar trebui eu sa fac mai departe pentru a obtine despagubirile pentru analizele si procedurile medicale efectuate.

Va multumesc,
O zi frumoasa!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
JohannaJo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 17:19, 23 Octombrie 2019
Buna ziua.
Si vinovat de producerea accidentului cine a fost gasit?
Eu zic sa va adresati, in prima faza, companiei la care lucra/lucreaza soferul,
Va paseaza de la unul la celalalt..puteti depune o plangere la ASF
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
In cazul în care vorbim de accident rutier soldat cu vătămare corporală din culpă, trebuie să existe un dosar de urmărire penală, în situația în care au fost anunțați organele statului ( salvare, poliție ). Dumneavoastră, ca victimă, sigur ați primit/o să primiți ordonanța de clasare de la Parchetul de pe Lângă Judecătoria, în raza căruia sa întâmplat evenimentul. După ce primiți dosarul, aveți dreptul să cereți studierea și copierea acestuia, unde printre altele trebuie să existe și numărul vehiculului și polița RCA al vinovatului.
În cazul în care dosarul se află încă în instrumentare, dacă ulterior eliberării certificatului medico-legal mai dețineți acte medicale sau starea de sănătate nu sa înbunătățit, puteți depune o cerere la poliție pentru un supliment de la IML.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
Laszlo Bicsak, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu vatamare corporala - pași de parcurs.. Unir Unir Buna ziua, As dori sa va adresez cateva intrebari daca ma puteti ajuta cu privire la un accident rutier. La sfarsitul anului 2020 tatal meu a fost ... (vezi toată discuția)
Retragere plângere penală accident rutier - Unir Unir Buna ziua, In urma unui accident rutier soldat pe o trecere de pietoni s-au primit 110 zile de ingrijiri medicale. Dosarul este după mai bine de un an tot ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal 8-10 zile în urma unui accident rutier. ce despăgubiri aș putea obține? Veron1 Veron1 Va rog sa-mi spuneti ce voi obtine intr-un proces intentat unui sofer care a intrat in spatele autoturismului meu. Din acest accident am obtinut certificat ... (vezi toată discuția)