avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat medico-legal 8-10 zile în urma unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat medico-legal 8-10 zile în urma unui accident rutier. Ce despăgubiri aș putea obține?

Va rog sa-mi spuneti ce voi obtine intr-un proces intentat unui sofer care a intrat in spatele autoturismului meu. Din acest accident am obtinut certificat medico legal 8-10 zile pentru un tcc. Vina ii apartine in totalitate (aceasta fiind verdictul politiei). In urma accidentului am fost nevoit sa-mi vand masina cu un pret mult mai mic. Am recomandari de la medic sa fac RMN. Cand am vrut sa stau de vorba cu vinovatul accidentului acesta nu a vrut sa ajungem la vreo intelegere materiala.
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:06, 25 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fapta nu este infractiune, daca ati depus plangere, se va dispune clasarea.
Trebuie sa va adresati direct asiguratorului sau instantei civile pentru despagubiri.
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Am actionat in judecata mi-a dat clasare in penal ca fiind nefondata iar acum merg in instanta civila. Cat dureaza un astfel de proces si care sunt sansele mele de despagubire? Va multumesc.
Conform legislatiei, asiguratorul unde are polita rca soferul vinovat este obligat sa va despagubeasca. Da, pentru ca aveti mai putin de 90 de zile de IML, fapta se claseaza. Sincer, nu merita sa mergeti in instanta, costurile unui astfel de proces sunt destul de mari raportate la nr de zile de IML.Incercati o negociere directa cu asiguratorul . Este foarte important cine este acest asigurator, unii dintre ei ii iau in ras pe cei care sunt victimele accidentelor rutiere.
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2017
Olga Tanasa, Consultant asigurari
Asiguratorul mi-a platit reparatia autoturismului. Asigurator este City Insurance.
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2017
Veron1, utilizator
Cam 400, 500 lei max/zi de îngrijire medicală. Nu va luați după unii si alții pt ca mulți avocați promit marea cu sarea si in instanța va treziți ca ieșiți in pierdere in final.
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2017
Cristian Tilici, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Lovit pe trecerea de pietoni. pot cere daune materiale? Ovidiu998 Ovidiu998 Buna ziua, Am 19 ani, baiat, veneam de la facultate si am fost calcat pe trecerea de pietoni, frana de 19m, viteza peste limita legala, daca nu saream inainte ... (vezi toată discuția)
Accident rutier iulianad2 iulianad2 Buna ziua, La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, vătămare corporală din culpă. după câte zile de îngrijiri medicale se declanșează urmărirea penală? Valy25 Valy25 Bună ziua. În urma unui accident rutier petrecut pe trecerea de pietoni a rezultat vătămarea unei persoane, șoferul nu avea alcoolemie. După câte zile ... (vezi toată discuția)