avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daune morale în urma unui accident pe trecerea de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Daune morale în urma unui accident pe trecerea de pietoni

Bună seara. Vă rog să mă ajutaţi într-o chestiune juridică. Părinţii mei au fost accidentaţi pe trecerea de pietoni. Tatăl a scăpat uşor,refuzând internarea, mama, în schimb, a suferit dublă fractură la mâini, fisură la coloană în zona coccisului şi multiple echimoze în urma impactului . Vă rog să-mi spuneţi ce trebuie să facă pentru a putea beneficia de daune morale ? De asemenea, din experienţa altor persoane, ce sumă poate fi cerută pentru astfel de leziuni?
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
Cronţ Valentina Elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 16:41, 22 Octombrie 2019
Buna ziua,
Va puteti adresa asiguratorului soferului vinovat unde acesta are incheiata polita RCA.
Stiu ca toti aiguratorii au niste grele in baza carora acorda aceste despagubiiri si, daca nu va convine suma primite, va trebui sa va adresati instantei.
Vedeti ce spun dumnealor si, daca nu va intelegeti, discutati cu un avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind inregistrat un eveniment rutier cu victime, politia/ parchetul s-au autosesizat si s-a deschis un dosar penal.
In timpul cercetarii penale, parintii dvs. vor fi intrebati daca se constituie parte civila si ce pretentii matariale/ morale au.
Pretentiile le puteti stabili in functie de zilele de spitalizare, cheltuielile suportate, pagubele create, disconfortul creat, etc. Este bine sa fie asistati de un avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Zilele de ingrijiri medicale (care nu se confunda cu zilele de spitalizare ) sa fie consemnate intr-un certificat medico-legal.

Pastrati toate actele medicale emise.

Persoanele vatamate se pot constitui parti civile, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat, precizand defalcat sumele de bani cu titlu de daune morale si daune materiale.

Cuantumul acestora va fi apreciat de catre instanta de judecata.

Exista si posibilitatea despagubirii de catre societatea asiguratoare.

Pastrati toate documentele care atesta cheltuielile efectuate.

Se va dispune o expertiza medico-legala, in speta.

Vinovatia trebuie demonstrata, prin intregul material probator.

Expertiza tehnica mecanica este una foarte insemnata, in cauza.

Vor fi audiati martori directi, oculari, persoanele vatamate vor da declaratii.

Daunele morale, precum si cele materiale se aprecieaza dupa urmatoarele criterii: consecintele ce rezulta din accidentul rutier, urmarea imediata a infractiunii, consecintele de naturala emotionala generate, consecintele asupra membrilor de familie, urmarire asupra activitatii profesionale ,suferintele efectiv cauzate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier soldat cu ranire corporala grava muscalugigi muscalugigi domnilor avocati,puteti sa-mi spuneti care este suma ce poate fi ceruta ca despagubire materiala si morala intr-un proces in care eu reprezin partea vatamata ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu rani si parasirea locului accidentului andreaszekely andreaszekely Buna ziua, in cursul zilei de ieri, bunica mea in varsta de 75 de ani a fost lovita de o masina cand mergea pe jos catre casa si autorii acestui accident au ... (vezi toată discuția)
Daune morale accident auto Camelia Bogdan Camelia Bogdan In urma cu câteva zile am avut un accident auto usor cu un alt autoturism, vina fiind a mea. Pasagerul din dreapta mașinii pe care am lovit-o a fost ... (vezi toată discuția)