avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retragere plângere penală accident rutier -
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retragere plângere penală accident rutier -

Buna ziua,
In urma unui accident rutier soldat pe o trecere de pietoni s-au primit 110 zile de ingrijiri medicale.
Dosarul este după mai bine de un an tot la politie, acum incepandu-se audierea vinovatului.
Vinovatul ne-a contactat pentru a ne retrage plângerea penală, pentru a nu ii fi suspendat permisul, respectiv de a avea cazierul înscris cu fapta aceasta.

Întrebarea mea este, credeți că ar fi oportun să ne retragem plângerea? In urma retragerii plângerii noi vom mai putea solicita daune poliței RCA, respectiv City/fondul de garantare?
Daca ne-am retrage plângerea, ar trebui sa solicităm ceva in schimbul acesteia?

Doresc sa aflu mai multe păreri pentru a lua o decizie care mai buna, care sa nu ne afecteze in plus fata de accident.
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 20:00, 26 Ianuarie 2022
Buna ziua, daca retragerea plangerii pentru vatamare din culpa nu afecteaza eventualele dvs. pretentii civile, retragerea plangerii il exonereaza pe inculpat de raspunderea penala, nu de alte tipuri de raspunderi si strict pentru infractiunea pentru care ati depus plangerea.
~ Conținut șters la cerere ~
Sunt 2 răspunsuri contradictorii din punctul meu de vedere. Care este realitate?
Poți să mai soliciți daune de la RCA-ul vinovatului sau nu?
Vorbim de un accident rutier, vinovatul și-a recunoscut fapta, 110 zile de îngrijiri medicale.
M-aș mira că vinovatul sa fie dispus să plătească daunele morale care se calculează de instanta în funcție de vatamari, zile, etc și se pot ridica la câteva zeci de mii..
In cazul in care retragi plângerea care ar putea fi suma solicitată ?
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2022
Manuela Rășină, administrator
Luând în considerare că polița RCA al vinovatului este/era la City Insurance NU recomand retragerea plângerii penale!
V-am scris în privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)
Plangere vatamare corporala si distrugere AlexReit AlexReit Buna ziua, in data de 26 Decembrie 2017 am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamari corporale si pagube materiale (masina mea este dauna ... (vezi toată discuția)