avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Activitate Kprice

Activitate Kprice

AVLIL a scris:

Nu va afecteaza ca nu are copilul dv. bani pentru intretinerea zilnica? Frumos, va rog sa ma scuzati, am gresit. Sunt destul de explicita?
Nu eram deloc sugubeata, v-am aratat doar calea cea mai simpla si rapida pentru toti.

Cu tot respectul, aici discutăm despre aspecte juridice nu despre cum și în ce fel suntem afectați sufletește,nu cred că este un site de probleme emoționale.Și cred că vă puteați limita la ultima frază,până a începe să vă puneți întrebări filozofice,la care văd ca aveti si raspuns.Oricum,multumesc..apreciez "umorul" fin.:) No ofense.
AVLIL a scris:

Ia incercaqti cu indreptarea de eroare si pentru numele dv. si pentru reluarea numelui sotiei, ati putea fi surprins. :D Instanta o fi trecut tot din eroare pastrarea numelui...

De ce as fi eu cel care sa faca demersuri pentru indreptarea erorii?Pe mine nu ma afecteaza cu nimic..Puteti fi mai explicita,va rog?Simt un aer șugubăț în cele scrise de dvs..
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.
Vă mulțumesc frumos de răspuns.
În convorbirea avută ulterior cu ea despre această eroare,mi-a replicat că nici ea nu înțelege ce s-a întâmplat,confirmându-mi faptul că ea nu a revenit asupra deciziei de a pastra numele.Ea dorește revenirea la numele purtat anterior,în decizie se precizează păstrarea numelui meu.Mă gândesc că există posibilitatea ca și ea să fi primit o hârtie de la Casa de Pensii cum că mi s-ar reține banii dar nu i se pot vira.Ea m-a amenințat frecvent cu darea în judecată pentru varii motive,de aceea am vrut să văd o părere autorizată,ca să știu la ce să mă aștept.Deci,în concluzie,ea cu judecătoria are de reglat conturile în privința plății pensiei alimentare?
Buna ziua.
As dori sa stiu daca exista premiza de a fi dat in judecata de fosta sotie pentru neplata alocatiei copilului in urma unei greseli de dactilografiere a unei decizii judecatoresti.Iata faptele:
Am divortat in luna ianuarie a acestui an.In actiunea de divort intentata de mine,am specificat ca daca sotia doreste sa isi pastreze numele actual cel de BUGEAC,nu am nimic impotriva.In actele depuse ulterior de aceasta,ea a specificat ca doreste revenirea la numele de fata,acela de ANGHEL.Am cazut de acord asupra tuturor aspectelor,inclusiv a numelui si am comunicat asta instantei.Pana aici toate bune.
In decizia primita acasa,cu surprindere am constatat urmatorul lucru:instanta hotaraste ca sotia sa pastreze numele de BUCEAG (atentie !! numele meu fiind BUGEAC!!).Am vorbit cu fosta sotie daca e ceva in neregula si a revenit asupra deciziei,mi-a spus ca nici ea nu pricepe ce s-a intamplat.Ok.
Acum intervine urmatoarea problema:
Judecatoria a facut adresa catre casa de pensii pentru a mi se face poprire pe pensie,exact suma care o am de platit,reprezentand alocatia copilului.Casa de pensii a facut acest lucru numai ca,in martie am primit o hartie prin care sunt anuntat ca banii pentru alocatie imi vor fi retinuti dar nu vor fi virati catre copil,pentru ca:in baza de date a casei de pensii prenumele,cnp si adresa corespund cu ceea ce s-a trimis de la judecatorie ,insa numele nu :BUGEAC-BUCEAG.Acestia au facut o adresa catre judecatorie pentru lamurirea situatiei,urmand ca abia apoi,dupa ce se vor lumina,vor vira banii catre copil.Eu am vorbit cu cei de la casa de pensii,mi s-a spus sa trimit o copie CI si un talon de pensie,ceea ce am si facut.Nu s-a intamplat nimic.Probabil asteapta lamurirea de la tribunal.
In fine,revin cu intrebarea,pot fi dat in judecata pentru neplata alocatie..daca motivele nu depind de mine?
Vă multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Legalizare hotarare de divort
@ gerberga

Probabil ati crezut ca sunt ''doamna''.V-a indus in eroare id-ul.Nu este necesar sa imi schimb CI-ul.Daca doar de atat este vorba,este super ok,o pot legaliza oricand in viitor.
Răspuns la discuția Legalizare hotarare de divort
Am înțeles.Dacă ați putea fi amabil să detaliați un pic..care ar fi cazurile în care aș avea nevoie de această legalizare?Mulțumesc.
Bună ziua,am divorțat de curând și termenul acela de 30 de zile care se impune a trece pentru a putea fi legalizat actul s-a scurs.
Mă intereseaza să știu dacă există un alt termen limită după acesta de 30 de zile,în care eu sunt obligat să legalizez hotărârea de divorț sau o pot face oricând,în funcție de nevoi.Ideea este că eu sunt mutat fără forme legale în alt oraș față de cel unde a avut loc divorțul și nu pot ajunge prea curând acolo ca să pot îndeplini această formalitate.
Mulțumesc anticipat.:wave:
Răspuns la discuția PARTAJ
Multumesc frumos de sfat.:).Pentru mine era f important sa stiu cam ce poate face ea la momentul acesta si cand se poate prescrie un partaj,eu mi-am refacut viata si nu pot sta in sah atat amar de vreme,fara sa fac nimic la casa aia.
Răspuns la discuția PARTAJ
Dupa divort,acum cateva saptamani,eu am incercat sa fiu gentil,si i-am propus sa vina sa isi ia lucrurile pentru care ea plateste rate pentru ca asa mi s-a parut normal,sau eventual sa i le aduc eu cand vin sa imi vad copilul.A venit cu o propunere demna de un om paralel cu sanatatea mintala:in urma listei facute de ea si totalul sumei de pe aceasta,pe care numai ea o stie,a ajuns la concluzia ca nu doreste sa ajungem in instanta pentru un partaj (pentru care ea e constienta,sunt absolut sigur,ca nu se merita:fac mai mult deschiderea procesului,taxele,procentele la evaluator,etc),astfel doreste ca eu sa vorbesc cu mama mea ca aceasta din partea ei de mostenire sa-i faca acte sa-i ramana si copilului nostru (banuiesc dupa decesul mamei mele) ..eu fiind handicapat si nepricepand ca pana acesta face 18 ani,ea ii este tutore legal,deci actele s-ar face pe numele ei.M-a luat in raspar ca are extrase de cont,ca poate veni cu martori,ca are chitante cu care sa dovedeasca fabuloasa investitie de cca 100 de milioane.Bineinteles ca nu am fost de acord si i-am propus sa ne vedem in instanta. In fine,chiar si-asa,...ce am incercat eu din bun simt si ce a sperat ea..."doamna".Din ce imi amintesc eu,banii aceia de la nunta i-am primit in mana,multe din actele celor cumparate nemaiexistand.Dar eu nu sunt deloc impotriva returnarii bunurilor pe care si le doreste..dar nu bani.
Mentionez ca ea a parasit domiciliul,in timp ce eu eram internat in spital.M-a amenintat timp e un an si ceva ca intenteaza divort,ca pana la urma tot eu sa o fac pentru a lamuri situatia dintre noi.Eu am incercat tot timpul amiabil,dar deja imaginatia ei se pare ca nu mai are limite.:)