Bună ziua,am divorțat de curând și termenul acela de 30 de zile care se impune a trece pentru a putea fi legalizat actul s-a scurs.
Mă intereseaza să știu dacă există un alt termen limită după acesta de 30 de zile,în care eu sunt obligat să legalizez hotărârea de divorț sau o pot face oricând,în funcție de nevoi.Ideea este că eu sunt mutat fără forme legale în alt oraș față de cel unde a avut loc divorțul și nu pot ajunge prea curând acolo ca să pot îndeplini această formalitate.
Mulțumesc anticipat.:wave:
legea nu va impune un termen in interiorul caruia sa solicitati legalizarea sentintei, insa e posibil sa aveti nevoie in diferite cazuri, puteti imputernici si o ruda sa av ajute in aceasta problema
de exemplu nu mai exista domiciliu comun, domiciliul dvs fiind in alta parte aveti nevoie de hotararea legalizata sa preschimbati buletinul de identitate
Ati schimbat numele in urma desfacerii casatoriei? Va trebui sa va schimbati cartea de identitate, intrucat de la data ramanerii definitive a sentineti de divort nu va veti mai putea legitima valabil cu vechiul nume de familie.
Probabil ati crezut ca sunt ''doamna''.V-a indus in eroare id-ul.Nu este necesar sa imi schimb CI-ul.Daca doar de atat este vorba,este super ok,o pot legaliza oricand in viitor.