avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbare acte dupa divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbare acte dupa divort

Buna, am divortat si trebuie sa imi schimb actele, la numele purtat inaintea casatoriei in 30 de zile de la hotararea definita, mentionez ca nu locuiesc in Romania si nici nu pot ajunge foarte curand.
ce se poate intampla daca nu preschimb actele in termenul de 30 de zile? care este amenda?
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 02:41, 3 Martie 2012

Potrivit art. 18 al.2 rap. la art 42 lit.b) din Oug.97/2005 puteti fi sanctionata contraventional cu o amenda cuprinsa intre 40 lei si 80 lei, in situatia in care nu veti proceda la schimbarea cartii de identitate in 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii de divort prin care s-a dispus reluarea numelui de catre dvs.

multumesc :)
Puteti sa obtineti o noua carte de identitate si prin intermediul unui mandatar cu procura speciala (autentificata la ambasada/consulatul roman in circumscriptia caruia aveti resedinta in strainatate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre schimbarea numelui dupa divort GEORGINELA GEORGINELA Buna ziua. Vreau sa intreb si eu ceva ,am divortat si am ales sa-mi pastrez numele de fata deci nu cel al sotului.Divortul s-a pronuntat in luna martie dar eu ... (vezi toată discuția)
Divortata in ro,fara sa fac schimbarea numelui///casatorie in alta tara... patri11 patri11 sunt divortata de multi ani,sentinta estipuleaza schimbarea numelui,dar n-am facut-o pana acum;e posibila casatoria in alta tara,avand in vedere ca iau numele ... (vezi toată discuția)
Folosirea in continuare a numelui de casatorie ! GHIGU GHIGU In urma divortului s-a hotarat ca fosta sotie sa revina la numele purtat anterior.Numai ca refuza sa faca acest lucru desi au trecut de mult cele 15 zile in ... (vezi toată discuția)