avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortata in ro,fara sa fac schimbarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortata in ro,fara sa fac schimbarea numelui///casatorie in alta tara...

sunt divortata de multi ani,sentinta estipuleaza schimbarea numelui,dar n-am facut-o pana acum;e posibila casatoria in alta tara,avand in vedere ca iau numele sotului de aici?
multumesc
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 02:38, 8 Iulie 2011
Si daca va castoriti in alta tara va sunt necesare actele de identitate si de nastere. Prin urmare cu certificatul de nastere dovediti ca aveti un nume, dar prin prima casatorie ati dobandit alt nume, cu care in prezent figurati in actele de identitate.

In mod legal, pentru a evita alte probleme...legate de un eventual alt divort, va sfatuiesc sa va schimbati actele de identitate si apoi sa incheiaiti noua casatorie.
Si eu va sugerez sa obtineti mai intai acte de identitate cu respectarea sentintei de divort si apoi sa va casatoriti. Daca in certificatul de casatorie emis de autoritatile straine va fi mentionat numele pe care il aveti acum in actele de identitate (pe care, conform sentintei romanesti, nu mai aveti dreptul sa-l purtati) veti avea probleme nu numai la un eventual divort, ci si la inscrierea/transcrierea casatoriei in registrele de stare civila romanesti.
daca fostul sot nu a fost de acord ca dvs. sa pastrati numele dobandit prin casatorie, dvs. aveti obligatia sa respectati intocmai hj.
veti fi sanctionata cu o amenda cand veti proceda la reluarea numelui de fata, intrucat nu ati efectuat aceste demersuri in termen.
multumesc pt raspuns;stiu ca e de platit o amenda,intrebarea mea nu era legata de acest subiect;aveam nevoie de un sfat ca sa solutionez o situatie complicata si sensibila.......
multumesc frumos pt raspuns,imi e de mare ajutor;stiti daca pot face demersurile la consulat saau ambasada aici?sau daca pot face procura cuiva din ro pt a ma reprezenta?multumesc inca odata

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere roman pt copil nascut in strainatate monikadiana monikadiana Eu si sotul meu ne-am casatorit in Italia insa nu am inregistrat certificatul de casatorie in Romania iar acum avem si un bebelus.Problema e ca sotul meu e ... (vezi toată discuția)
Căsătorie cu un strain Hanna15 Hanna15 Buna dacă vreau sa ma căsătoresc cu un strain( pakistanez) ce acte are nevoie... dacă le traduce din urdu in engleză in țara lui și dacă poate cere la ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)