avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Activitate ilal3x

Activitate ilal3x

Buna ziua,
Sunt din Iasi si va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi pentru situatia ce o voi prezenta. Acum 17 ani parintii mei au contruit o anexa la casa bunicilor. Constructia s-a dorit a fi independenta dar autorizatia a fost obtinuta pentru anexa gospodareasca (asa au fost sfatuiti la acea vreme pentru a fi mai usor de obtinut autorizatie). Din pacate din cauza unor decizii nefaste, constructia nu a respectat proiectul si s-a ajuns la o situatie unde un perete este la aproximativ 0.8m fata de un vecin iar alt perete este la aproximativ 0.3m fata de un fundac. Desi era prevazuta P+M contructia s-a oprit la parter din lipsa de fonduri. Anul trecut proprietatea a fost intabulata (pentru o incercare esuata de dezmembrare). Imediat dupa intabulare eu am inceput contructia unui etaj peste anexa facuta de parinti. Am colaborat cu o persoana in domeniu care m-a asigurat ca poate obtine actele legale, insa nu am asteptat finalizarea acestora si am contruit etajul cu speranta ca vor fi gata si actele (urma sa vina un copil in am decis sa nu astept). Persoana responsabila cu actele si-a dat seama tarziu ca etajul urmeaza a fi contruit pe un parter ce nu respecta proiectul si acum s-a cam blocat in obtinerea autorizatiei.
Ce ma sfatuiti sa fac pentru a obtine intrarea in legalitate a intregului imobil?
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Suma dosar daune insuficienta
La data accidentului valuarea masinii, pe piata, era de aproximativ 10000 lei (2500 euro). Mie mi-ar trebui putin peste 5000 lei pentru a-mi repara masina cu piese noi care se gasesc pe piata (de producator sau originale). Cei de la asigurari au motivat ca deoarece masina este mai veche de 7 ani nu o pot repara cu piese noi astfel incat sa ajunga la o stare mai buna decat era. Acceptasem la service si piese second hand, dar daca acestea nu se gasesc eu cat pot sa astept ca deja au trebut 3 luni ? Multumesc.
Buna ziua,
In luna noiembrie 2012 am fost implicat cu masina personala (fabricata 2002) intr-un accident auto. Nu mi s-a acordat prioritate de cineva care a virat stanga fara sa se asigure. Vinovatul si-a recunoscut vina si am facut o intelegere amiabila fara interventia politiei. Am fost la inspectorul de asiguurari unde mi s-a deschis dosarul de daune. Am dus masina la un service care lucreaza cu firma de asigurari unde am asteptat aprobarea dosarului. In 2 saptamani acesta a fost aprobat pe suma de 3300 lei. Cei de la service au cautat piese in acesta suma dar nu au gasit si au depus o cerere de suplimantare care a fost anulata. A ramas ca service-ul sa se descurce cu banii aprobati. Am cautat si eu in particular piese valoarea acestora ridicandu-se undeva la 3700 lei, fara manopera si vopsitorie. Sunt peste 90 de zile de cand astept, iar cei de la asigurari mi-au spus ca as avea doar 2 variante:
- ori o duc la alt service
- ori o repar in regie proprie
Nici una din aceste 2 variante nu se incadreaza in suma primita.
Mentionez ca nu am decat un "Document de introducere a vehicululuii in reparatii"
Ce ma sfatuiti ? Va multumesc.