avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Obtinere intrare in legalitate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Obtinere intrare in legalitate

Buna ziua,
Sunt din Iasi si va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi pentru situatia ce o voi prezenta. Acum 17 ani parintii mei au contruit o anexa la casa bunicilor. Constructia s-a dorit a fi independenta dar autorizatia a fost obtinuta pentru anexa gospodareasca (asa au fost sfatuiti la acea vreme pentru a fi mai usor de obtinut autorizatie). Din pacate din cauza unor decizii nefaste, constructia nu a respectat proiectul si s-a ajuns la o situatie unde un perete este la aproximativ 0.8m fata de un vecin iar alt perete este la aproximativ 0.3m fata de un fundac. Desi era prevazuta P+M contructia s-a oprit la parter din lipsa de fonduri. Anul trecut proprietatea a fost intabulata (pentru o incercare esuata de dezmembrare). Imediat dupa intabulare eu am inceput contructia unui etaj peste anexa facuta de parinti. Am colaborat cu o persoana in domeniu care m-a asigurat ca poate obtine actele legale, insa nu am asteptat finalizarea acestora si am contruit etajul cu speranta ca vor fi gata si actele (urma sa vina un copil in am decis sa nu astept). Persoana responsabila cu actele si-a dat seama tarziu ca etajul urmeaza a fi contruit pe un parter ce nu respecta proiectul si acum s-a cam blocat in obtinerea autorizatiei.
Ce ma sfatuiti sa fac pentru a obtine intrarea in legalitate a intregului imobil?
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare parinti-copii Monelu Monelu Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti cum sa fac. Am demarat in 2008 constructia unei case impreuna cu parintii sotului,pe proprietatea acestora.Noi urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Punerea in legalitate a unei constructii BADNIC4 BADNIC4 Buna ziua In 2005 am construit deasupra parterului casei un alt etaj (la care nu a autorizatii). De la recensamant aproximativ 5 ani in urma d-na care a ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa - schimbare destinatie (?) pfiszter pfiszter Buna ziua Am urmatoarea problema, si as aprecia foarte mult un raspuns util. Voi relata toata istoria, ca sa fie cat se poate de clar: In anul 1993, ... (vezi toată discuția)