avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punerea in legalitate a unei constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punerea in legalitate a unei constructii

Buna ziua
In 2005 am construit deasupra parterului casei un alt etaj (la care nu a autorizatii).
De la recensamant aproximativ 5 ani in urma d-na care a venit de la primarie a vazut constructia, iar de atunci platim impozit.
Doresc sa stiu ce trebuie sa fac, ce pasi sa urmez pt a-mi pune in legalitate constructia.Aceasta constructie poate fi luata si ca prelungire a casei parintilor mei.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 23:05, 29 Ianuarie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-a dat recent o lege prin care constructiile edificate inainte de anul ... nu retin exact dar cred ca 2011, se pot intabula fara proiect si autorizatie de constructie pe baza unei declaratii pe proprie raspundere la notariat ca a fost contruita in anul 2005 in cazul d-voastra. Angajati un topometrist sa va faca documentatia, apoi trebuie sa aveti platit impozitul pe ultimii 5 ani si in 2-3 saptamani sunteti cu cladirea intabulata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate intabula o magazie daca nu a fost trecuta in actele de vanzare cumparare? iuliana_reky iuliana_reky Buna ziua, In anul 1973 in contractul de vanzare cumparare a fost omisa din greseala o magazie. Se plateste impozit pe casa si aceasta magazie la Taxe si ... (vezi toată discuția)
Etaj construit fara autorizatie de constructie BADNIC4 BADNIC4 Am construit in2005 , 60m patrati peste un parter care il aveam construit legal din 1985 de bunicul meu ,,problema este ca eu nu am avut nimic ptr. a face ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate Bora Irina Bora Irina cum pot obtine act de proprietate pentru o casa pe care am construit-o pe un teren pe care l-am cumparat? (vezi toată discuția)