avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare parinti-copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare parinti-copii

Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti cum sa fac.
Am demarat in 2008 constructia unei case impreuna cu parintii sotului,pe proprietatea acestora.Noi urmeaza sa locuim la etaj si ei la parter.
Ne-am implicat si material si sufleteste in constructia casutei noastre.Ei s-au mutat,noi la etaj vrem sa facem mai deosebit si mai scump,asa ca mai dureaza.
Problema mea este ca eu vreau acte,tata socru avand 70 de ani si fiind bolnav.Sotul meu are o sora careia i-a ramas un apartament.Cum ma sfatuiti sa procedez?Nu cred ca vor sa fim proprietarii intrgii case,dar eu vreau acte pe etaj!
Cel mai recent răspuns: Monelu , utilizator 08:05, 26 Mai 2011
Sa va faca act de vanzare cumparare tata socru catre sot+dumneavostra ca sotie pe 1/2 din imobil si 1/2 din terenul de sub contructie dar si curte.
Cadastru + intabulare a terenului si casei, (pe numele actualilor proprietari), apoi contract de vanzare cumparare intre socri si dvs cu sotul pentru etajul casei si cota indiviza de 1/2 din terenul aferent.
autorizatia de constructie pe numele cui a fost emisa? socrii dvs va pot vinde dvs si sotului dvs partea din casa care reprezinta etajul.
Autorizatia de constructie este pe numele soacrei.
Mai am cateva nelamuriri:
trebuie sa platim impozitul pe tranzactia imobiliara?E valabil procentul acela de 2% sau 3%?
trebuie sa declaram la vanzare-cumparare suma inscrisa in autorizatia de constructie?
Am inteles ca trebuie sa fac cadastru cu apartamentare.
Exista deja cadastru pe teren,trebuie refacut si acesta cu cota indiviza?
Poate cineva sa-mi spuna la cat s-ar ridica costurile totale?(aproximative normal)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debitor în comă: poate banca executa silit imobilul deținut de acesta dacă nu plătește girantul? Ali a Ali a Bună ziua, soacra mea are un împrumut la Țiriac Banks nu a plătit la timp, i sau adăugat penalizări și sa ajuns la o suma de 60000,între timp a ... (vezi toată discuția)
Succesiune la notar fodoretelkaeva fodoretelkaeva A-s dori un raspuns la nelamurirea mea: sotul meu a murit in 24 Feb.2o12. In luna iulie sunt citata la succesiune la notar ca mostenitoare dupa sot. la ... (vezi toată discuția)
Trecera concesiunii pe numele nostru impreuna cu casa violetavio violetavio Noi am construit casa pe un teren concesionat care este pe numele socrului meu,evident si casa acum e tot pe numele lui. Am zis,ca sa revina totul la numele ... (vezi toată discuția)