avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Debitor în comă: poate banca executa silit imobilul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Debitor în comă: poate banca executa silit imobilul deținut de acesta dacă nu plătește girantul?

Bună ziua, soacra mea are un împrumut la Țiriac Banks nu a plătit la timp, i sau adăugat penalizări și sa ajuns la o suma de 60000,între timp a început sa plătească suma stabilita de bancă lunar, acum ea a intrat în comă, am anunțat banca și nea zis ca dacă nu plătește girantul care este tata socru și nu are nici un venit ii pune sechestru pe casă. Casa care este pe numele soacrei, iar pământul de sub este vândut cu acte de vânzare cumpărare fiului cu drept de acces soacrei, urmă și casa sa fie vândută dar nu a mai apucat, aș dori să știu în ce măsură se poate pune sechestru pe casă dacă acte pe pământ are fiul. Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:04, 26 Noiembrie 2018
Se poate pune sechestru pe imobilul casa, ce poate fi valorificat in cadrul urmaririi silite imobiliare, impreuna cu dreptul de superficie sau, dupa caz, de servitute aferent imobilului, adica impreuna cu dreptul de folosinta al terenului de sub casa. Desigur, proprietar pe teren ramane fiul.
Tata socru ar dori sa vândă imobilul înainte ca banca sa pună sechestru, dar ar putea dacă soția este în coma?

trandafir2 a scris:

Se poate pune sechestru pe imobilul casa, ce poate fi valorificat in cadrul urmaririi silite imobiliare, impreuna cu dreptul de superficie sau, dupa caz, de servitute aferent imobilului, adica impreuna cu dreptul de folosinta al terenului de sub casa. Desigur, proprietar pe teren ramane fiul.

Ca principiu, n-ar putea (dupa cum probabil v-ati imaginat si dvs). Sotia trebuie sa-si dea consimtamantul.
Prin exceptie, ar putea, insa este necesara o actiune in instanta, trebuie numit curator, este mai complicat. Pentru cea de-a doua varianta va trebuie suport juridic.
Eu bănuiam ca nu se poate vinde și pe motivul ca pământul este pe un nume și casa pe altcuiva, fiindcă pe actul de vânzare cumpărare scrie cu drept de acces doar al soacrei,socrul nu este trecut nicăieri, adică după ce moare soacra trebuie sa vedem ce s-ar putea face pentru a avea acces și socrul. Mulțumesc
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa presupunem ca terenul (de sub casa) este a lui Popescu si casa este a lui Ionescu. Ionescu avand si un drept de acces.
Daca Ionescu este urmarit si executat silit, i se poate vinde casa cu tot cu dreptul de acces (sau de trecere, de serviture sau ce o mai fi acolo).
Dreptul de acces este accesoriu casei (impropriu spus casei, ci mai corect, dreptului de proprietate asupra casei).
Acum. Daca, doamne fereste, moare soacra, atunci cine mosteneste casa, mosteneste si dreptul de acces (ca va fi socrul, ca vor fi descendentii sau dvs stiti cine). Dreptul de acces sta lipit de casa precum timbrul postal de plic, adica unde merge plicul merge si timbrul lipit pe el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegere cu parintele, stres emotional... nykk nykk Buna ziua! Problema mea se prezinta astfel: socrii mei sunt divortati legal din 1996, dar nici in prezent nu au facu partaj. Socrul s-a mutat la amanta ... (vezi toată discuția)
Drept civil vali valentina vali valentina Buna ziua,socrul meu a murit acum 3 ani iar soacra mea nu a facut taxa de succesiune pana acum dupa sotul ei ,ei avand impreuna doar pe sotul meu care a ... (vezi toată discuția)
Succesiune, testament elisabeta propszt elisabeta propszt Soacra a murit anul acesta in februarie. Socru a murit in 1993. In anul 1996 s-a facut titlurile de proprietate. Pentru ca nu s-a facut succesiunea, dupa ... (vezi toată discuția)