avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil

Buna ziua,socrul meu a murit acum 3 ani iar soacra mea nu a facut taxa de succesiune pana acum dupa sotul ei ,ei avand impreuna doar pe sotul meu care a decedat si el de curand iar noi avem un copil major.Eu impreuna cu sotul meu am construit o casa in curtea socrilor in care locuiesc eu si fiul nostru.In actul de propietate al socrilor sunt trecuti amamndoi atat(raposatul socru)cat si soacra mea care este in viata.Ce drepturi avem atat eu cat si fiul meu in urma celor 2 decedati(socrul si sotul meu)iar daca soacra mea nu a facut pana n prezent taxa de succesiune dupa socrul meu noi(eu si fiul)o putem obliga sa o faca?mentionez ca raposatul meu sot nu avea bununi(pe numele lui gen :pamant,propietati,etc.)Care sunt drepturile noastre ale mele ,respeciv fiului meu?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 10:25, 15 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
1. Dezbaterea succesiunii de pe urma socrului se face astfel:
- soacra va avea 5/8 din INTREAGA avere (cea realizata de ambii in perioada casatoriei).
- fii/fiul (nu ne-ati spus daca sotul mai are frati/surori), impart 3/8 din INTREAGA AVERE.
Fiul dumneavoastra vine la mostenire in locul tatalui sau decedat (in locul sotului dumneavoastra) in concurs cu soacra dumneavoastra.
Daca puteti dovedi ca exista un imobil construit de dumneavoastra si sotul dumneavoastra pe terenul socrilor atunci acel imobil se imparte astfel:
- dumneavoastra 5/8 din el
- fiul 3/8 din el.
Daca nu puteti dovedi ca acel imobil a fost construit de dumneavoastra si sot atunci el intra in masa succesorala a socrul;ui si soacrei.
Daca soacra nu vea sa mergeti la notar sa dezbateti succesiunile atunci va trebui sa va adresati instantelor de judecata.
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament cristinaiasi cristinaiasi Buna seara. Am ceva nelamuriri referitoare la succesiunea unui apartament cu 3 camere din Iasi, al socrilor mei. Situatia este astfel : apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)