avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune la notar

A-s dori un raspuns la nelamurirea mea: sotul meu a murit in 24 Feb.2o12. In luna iulie sunt citata la succesiune la notar ca mostenitoare dupa sot. la dezbatere se prezinta cumnatul meu, care prezinta pe soacra si pe cumnata care este frate cu sotul meu. In anul 2oo6 a murit si socrul meu, dar succesiunea nu s-a facut dupa el. La notar mi s-a adus la cunostinta de catre notar cum ca se poate face succesiunea socrului impreuna cu cel al sotului,dar nu s-a adus nici un act. doar actele de la casa socrilor, actualizat- acum si aceea ar fi doar a soacrei, desi casa s-a cumparat in anul cc.197o si au construit impreuna .Soacra mea nu a avut servici era casnica.Dar tot terenul arabil si cel al casei este doar pe numele ei.
In curtea casei sotul a construit din anul 1993 un garaj cu acordul parintilor, mai apoi a continuat in 1996 si dupa casatoria noastra in anul 2oo6 am continuat sa terminam contructia ca sa fie casa noastra comuna. Anul acesta urma sa o terminam si sa o inscriem in cartea funciara. Acum ma aflu in situatia urmatoare: Casa aceasta care se compune actual din garaj, pivnita,bucatarie, 2camere la mansarda. Acte pt. construirea casei-garajului- am autorizatia din anul 1993 pt garaj cu mansarda. Acum rudele lui spun ca aceasta constructie nu exista si ca eu nu am nimic
Intrebarea mea este daca soacra mea nu vrea sa recunoasca acest lucru. pt ca este influentat de cumnata- ce pot sa fac , incotro s-a incep? Pot cere la cartea funciara inscrierea contructiei,?
Notarul mi-a sugerat sa facem actele de mostenitor pt masina personala a sotului si depozitele din banca-salariul lui intra intr-un cont bancar care au fost constituite in depozite.Si atunci cind va fi inscris in CF constructia noua, atunci poate sa ceara o intregire a bunurilor succesorale.
Daca nu se introduce in masa succesorala toate bunurile mobile, imobile si cele personale ale sotului se poate cere mai tarziu???
Se poate si asta? sau e o capcana ?
Va rog sa-mi dati un raspuns cum sa izbutesc in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:12, 10 August 2012
Ca sa inscrieti in CF Casa va trebuie autorizatie de constructie si cadastru. Deoarece Sotul a decedat dupa 1 oct 2011 trebuie in cazul succesiunii dupa dansul sa faceti lichidarea comunitatii legale urmata de eliberarea certificatului de mostenitor. Daca nu aveti copii impreuna la mostenire Veniti dvs si mama si sora sotului.
Dupa cum expuneti nu prea aveti nicio Sansa la notar daca va contesta drepturile sau nu va intelegeti asupra compunerii masei succesorale.
Pentru Lichidarea comunitatii la cine sa ma duc?la ce autoritate sa ma adresez?
,daca imasa succesorala este de cumnata contestata ce solutii as avea? la cine sa ma adresez?
Pt actul de lichidare tb sa va adresati notarului numai daca succesiunea se dezbate la notar, insa in cazul dvs este greu de crezut ca veti dezbate amiabil, probabil veti merge la instanta. Faceti declaratia de acceptare a succesiunii la notar ca sa nu fiti inlaturata de la mostenire, acesta se face in termen de un an de la decesul sotului pt ca a decedat in 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa mostenire fodoretelkaeva fodoretelkaeva Bună seara, aş dori un răspuns la următoarea problemă. în anul 1993 s-a început contruirea unui garaj în curtea casei socrilor-pământul ... (vezi toată discuția)
Eroare, sau nu, a notarului public elisabeta propszt elisabeta propszt Acum un an mi-a murit soacra, lasand un testament in favoarea mea si a sotului. actele de intabulare au fost facute pe soacra 1/1 parte. Socrul a murit in ... (vezi toată discuția)
Succesiune fodoretelkaeva fodoretelkaeva Aş dori nişte lămuriri... Succesiunea după soţ este ne terninat deoarece s-a făcut succesiunea după socru şi de atunci soacra şi cumnata nu vor ... (vezi toată discuția)