Aş dori nişte lămuriri... Succesiunea după soţ este ne terninat deoarece s-a făcut succesiunea după socru şi de atunci soacra şi cumnata nu vor să-mi de a partea ce-mi revine din moştenirea după soţ- masa succesorală ce-mi revine. Socrul a murit în 2006, iar soţul în 2012. Masa succesorală s-a constiuit doar după cele spuse de cumnat. Am un certificat de mostenitor de la succesiunea de la socru.Ce pot face în acest caz?Cui să mă adresez? Trăiesc din salariul meu de profesor care e minim... Vă rog să-mi daţi nişte repere încotro să mă adresez?
Mulţumesc pentru răspuns, dar pentru instanţă nu am banii necesari să introduc cerere sau pentru sesizare nu e nevoie să plătesc taxă de timbru 3%? Vă rog lămuriri ...
cand va hotarati sa incepeti procesul anexati o cerere prin care faceti dovada venitului mic si solicitati acordarea ajutorului public judiciar . sfatuitiva mai intai cu un avocat.
Nu cred ca va incadrati la ajutor public, poate doar sa obtineti niste rate.
Oricum, nu am inteles, e stabilita masa succesorala, cotele? Nu e? Cine stapaneste bunurile?
Soacra (86 ani)şi cumnata.. cumnata se opune cu vehemenţă. Soacra stă singură în casa care este şi domicilul fratelui mort- soţul meu- ...Masa succesorală nu este stabilită doar succesiunea este dezbătută după socru,el fiind mort in anul 2006, 28 oct., iar succesiunea s-a făcut la data 13 sept. 2012. Nu mă lasă nici să intru în cameră, eu trebuind să stau în gazdă, doar ca să nu am conflict cu cumnata...Am construit separat o casă- anexă - cu acordul lui soacrămea în curte csa se compune din garaj, bucătărie, baie, 2 camere,pivniţă-dar nu este terminat contrucţia- pe atunci cumnata nu se băga, se temea de fratele ei- acum tărăgănează, iar soacra face ceea ce spune cumnata.